Kendte24. juli 2015

NY PLANET: NASA kalder den ”Jorden 2.0”

NASA har opdaget en ny planet, der minder mere om vores egen jord end nogen anden. Se de vilde billeder her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.02820369.jpg
 Foto: All Over

NASAs hold af forskere har torsdag opdaget den allerførste planet, som kredser om en stjerne på størrelse med vores egen sol. Det skriver The Independent.

Det betyder, at vand i væskeform – som er udgangspunktet for liv - kan løbe frit på planetens stenede overflade, fortalte fra Cambridge University torsdag.

Planeten hedder Kepler 452b og er en såkaldt exoplanet. Det betyder, at den ligger uden for vores solsystem, men forskerne har faktisk ledt efter denne Jord-tvilling i mere end 20 år.

Der er nemlig flere tusinde exoplaneter, men kun den ene – Kepler 452b eller ”Jorden 2.0” – har en stjerne, den kredser om, som minder om vores egen sol i størrelse og afstand til jorden.

Her er hvad man foreløbig ved om ”Jorden 2.0”:

  • Den er 60 % større end Jorden.
  • Overfalden er højst sandsynligt klippefyldt og stenet – modsat f.eks. Jupiter, hvor overfladen er en gasagtig atmosfære.
  • Planeten er omkring 1.400 lysår væk fra Jorden.
  • Den kredser om sin stjerne på 385 dage, hvilket minder meget om vores egen jords kredsløb om solen.
  • ”Jorden 2.0” og den stjerne, som den kredser om er omtrent 6 milliarder år gammel. Det er 1,5 milliarder år ældre end vores sol.
https://imgix.seoghoer.dk/18.02820366.jpg
 Foto: All Over

- Solskinnet fra Kepler 452b’s stjerne er meget lig det solskin, vi får fra vores egen sol. Derfor vil planter på Kepler 452b være i stand til at undergå fotosyntesen på samme måde som her på Jorden, sagde Jon Jenkins, chef for dataanalyse på NASA Ames Research Centre.

Lige nu modtager ”Jorden 2.0” omkring 10 procent mere energi fra sin stjerne end Jorden gør fra solen.

Men om 1,5 milliarder år vil Jorden modtage 10 procent mere energi fra solen end den gør nu – hvilket betyder, at Kepler 452b er et fremtidigt kig på, hvordan jorden kommer til at se ud.

Se mere til opdagelsen af ”Jorden 2.0” herunder.

Sponsoreret indhold