Kendte7. februar 2015

Nakskov-tragedien berører hele Norden: Tusinder vil hjælpe de efterladte

Tusindvis har i fællesskab samlet over 128.000 kroner ind
Af af
Tusindvis har i fællesskab samlet over 128.000 kroner ind. Her lægger personale fra SFO'en blomster og lys ved det udbrændte hus
Tusindvis har i fællesskab samlet over 128.000 kroner ind. Her lægger personale fra SFO'en blomster og lys ved det udbrændte hus
 Foto: Per RasmussenDen tragiske brand, der sidste fredag kostede fire børn og en voksen livet i Nakskov, berører hele Danmark, Grønland, Sverige.

Det strømmer således ind med penge til de pårørende til ofrene for den voldsomme brand.

På blot fem dage er der samlet over 128.000 kroner ind via MobilePay, netbank-overførsler og Swipp. Og donationerne tikker fortsat ind.

- Godmorgen til alle. Saldoen smutter derop ad.128.408. kr. er doneret fra jer skønne mennesker. Stort tak til hver og en, der har bidraget?, skriver Michael Baruch på indsamlingens Facebook-side.

Michael Baruch kendte den ene af de ramte familier.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/dfa87b271c974193b674a2c9466c087a.jpgPolitiets teknikere i gang med undersøgelserne (Foto: Per Ramussen)


Politiets og brandeksperternes undersøgelser har vist, at den eksplosionsagtige brand opstod som følge af flere uheldige faktorer.

To tændte lys i villaens gang antændte noget tøj, og herefter spredte branden sig med eksplosionsagtig fart. Dette bandt andet på grund af, at et vindue på villaens førstesal stod på klem og dermed skabte en såkaldt 'skorstenseffekt'.

Herefter spredte flammerne sig til førstesalen, hvor de fire børn og deres fædre opholdt sig. Casper Jul Sørensen (5) og Freja Jul Sørensen (8), samt Tobias Lüneborg (4) og Viktor Lüneborg (8) samt Casper og Frejas far, 37-årige Thomas Sørensen, havde ingen mulighed for at slippe ud af flammehavet.

34-årige Lars Lüneborg slap som den eneste ud af huset. Han er stadig indlagt med forbrændinger, som han pådrog sig i forsøget at redde de andre ud.

På ugedagen for den frygtelige brand samledes hundredvis af mennesker fredag i et fakkeloptog gennem Nakskovs gader for at vise medfølelse for de efterladte og ære de døde.

De omkring 200-300 mennesker mødtes fredag kl. 17.00 ved Skovriddergården på Svingelen. Herefter begav de sig - med fakler i hænderne - ud på ruten, der sluttede ved Mosevej 7, hvor de foran det udbrændte hus holdt et minuts stilhed for at ære de fem døde.

I spidsen for fakkeloptoget gik Heidi Kristensen. Hun er mor til to af de fire omkomne børn.

Har du lyst til at støtte de efterladte til ofrene for den voldsomme brand kan du gøre det her.

Sponsoreret indhold