Kendte 2. marts

Morten Pape er klar til at redde dansk traditionsklub

Forfatteren Morten Pape vil donere penge til fodboldklubben Fremad Amager i håbet om at sikre klubbens overlevelse
Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Amerikanerne kom til Amager med visionen om at få den danske traditionsklub i Superligaen.

Men det var sværere end som så, og med ét stak de halen mellem benene.

Det har nu efterladt Fremad Amager i dyb krise, og en konkurs truer klubben.

Når Amagerkanerne løber på banen, lyder Kim Larsens sprøde stemme “Vi er dem, de andre ikke må lege med. Vi er det dårlige selskab”.

Og man må i dette tilfælde sige, at Fremad Amager fik besøg af et endnu dårligere selskab – i skikkelse af amerikanerne.

Mandag meddelte klubben, at de amerikanske ejere ikke kunne leve op til deres forpligtelser, og tirsdag kom det frem, at klubbens ansatte ikke har fået løn.

Hvis der ikke kommer styr på dette inden fredag, vil klubben blive erklæret konkurs.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvis det står til den danske forfatter Morten Pape, så kan de godt glemme alt om at erklære hans hjerteklub konkurs.

Pape er opvokset på Amager, og han har siden barnsben været omkring klubben.

– Det er en stor del af hele min identitet. Jeg har spillet i klubben, siden jeg begyndte at interessere mig for fodbold som fireårig, så jeg er kommet i Sundby Idrætspark siden 1996. Jeg har spillet for klubben, indtil jeg begyndte at ryge for mange smøger i gymnasiet, og nu er det et sted, jeg stadig kommer for at klæbe mig fast til nogle minder og en nostalgi omkring min barndom og opvækst, men også en nostalgi omkring Amager som en ø for jævne mennesker med jævne indkomster, siger han til Tipsbladet.

Men lige nu er indkomster ikke noget, klubbens ansatte får, og derfor er klubbens fremtid i den grad truet.

Baglommen tømmes

Fremad Amager har fået en håndsrækning fra blandt andet bryggeriet Royal Unibrew, som fordobler deres sponsorat i forsøget på at sikre klubbens overlevelse.

Men der skal mere til.

Derfor har klubben sat såkaldte støttebilletter til salg til fredagens kamp mod Lyngby.

Der skal rejses 1 million kroner i støttebilletter, og derfor opfordrer de klubbens fans og fodboldselskere landet rundt til at give et bidrag. Det kan ske via to billettyper til henholdsvis 250 og 500 kroner.

Men om de formår at få indsamlet nok penge til at undgå konkursen står stadig hen i det uvisse.

Derfor håber klubben stadig på, at der er flere, som vil bidrage økonomisk. Og en af dem, der er klar til at bidrage, er netop succesforfatteren Morten Pape.

Og han er klar til at grave dybt.

– Jeg kommer til at give alt, jeg overhovedet har i baglommen for at kunne hjælpe klubben. Personligt vil jeg også gerne opfordre de virksomheder og sponsorer, som er i Fremad Amager, til at se, om de kan hjælpe. I første omgang handler det om at hjælpe de mennesker, der står til at miste deres job. Det kan man gøre ved at købe en billet til på fredag eller donere nogle penge og ikke møde op. Man kan gøre lige, hvad man vil, siger han.

Sponsoreret indhold