Mor går i retten: Vil føde sin afdøde datters baby

Sagen skaber lige nu debat i hele England

Sagen skaber lige nu debat i hele England

Foto: AOPEn sag om en afdød datter og en mor tynget af sorg skaber lige nu masser af debat i England. For hvor langt må og skal vi gå for at opfylde en døendes sidste ønske?

Sagen handler om en 59-årig kvinde fra Storbritannien, som er gået rettens vej for at få lov til at føde sin afdøde datters baby.

Ifølge den 59-årige kvinde og hendes mand var det deres datters allersidste ønske, at den 59-årige kvinde skulle blive befrugtet og føde datterens baby.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Far måtte vælge mellem kone og nyfødt søn: Nu taler konen ud

Historien tog sin begyndelse, da familiens datter fik konstateret tarmkræft som 23-årig i 2008. Dengang valgte den unge pige at nedfryse tre æg på en klinik i London i håbet om, at hun kunne blive mor, når hun var blevet rask.

Men desværre tabte datteren kampen mod kræft tre år senere.

Nu kræver pigens forældre så at få udleveret de tre æg, så moderen kan blive befrugtet og føde sin afdøde datters baby. Ifølge familien var det datterens sidste ønske - men ingen fertilitetsklinik i Storbritannien vil gennemføre behandlingen.

LÆS OGSÅ: Mors chokerende besked: Jeg ville ønske, jeg havde fået en abort

Behandlingen er for risikabel for både mor og det ufødte barn på grund af kvindens alder, lyder svaret fra fertilitetsklinikkerne.

Parret har ifølge Daily Mail fået kontakt til en klinik i New York, som gerne vil hjælpe dem. Men det kræver en særlig tilladelse, fordi æggene dermed skal eksporteres fra England til USA.

Parret har søgt om tilladelse til at få flyttet æggene, men har i første omgang fået afslag på deres anmodning.

Derfor er parret nu gået rettens vej for at få en dommer til at afgøre, om æggene må blive flyttet til klinikken i New York. Lykkes det, vil det være første gang, at en mor får lov til at føde sin afdøde datters barn.

Hvad mener du? Bør den 59-årige kvinde få lov til at føde sin afdøde datters baby? Deltag i debatten på SE og HØRs Facebook-side.


Post by SE og HØR.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close