Mørk fortid: Annemette Voss ville tage livet af sig selv

Annemettes mand, Micky Fridthjof, har gjort en kæmpestor forskel i hendes liv.

Annemettes mand, Micky Fridthjof, har gjort en kæmpestor forskel i hendes liv.

(Foto: Thomas Laursen)

Hun er kendt for at kunne kreere kager til perfektion. Men bag glasuren har Annemette Voss Fridthjof, 36, gemt på en mørk fortid, hvor hun har kæmpet med dystre tanker i ungdommen. Det fortæller hun om i podcasten “Lille spejl på væggen der”.

– Jeg har nemlig aldrig før snakket med nogen omkring alt det, der skete, dengang i 1999-2002, da jeg endte med at ville tage livet af mig selv, skriver Annemette på sin blog annemettevoss.dk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annemette Voss Fridthjof, 36, har brug for at være ærlig over for sig selv om sin fortid. (Foto: Morten Mejnecke)

I podcasten fortæller hun blandt andet, at hun som barn for sine forældre ikke måtte være andet end glad, at hun i teenageårene udviklede bulimi, og om den svære gymnasietid.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 20 12 01. Livslinien har åbent året rundt kl. 11-05.

– Jeg oplevede grov mobning. Jeg blev ekskluderet. Jeg lå på det badeværelsesgulv med det glas piller i hånden, og jeg skrev det selvmordsbrev. Det er sandt. Det er bare ikke nogen specielt rar sandhed, men den er fandeme vigtig at turde snakke om. Fordi jeg ved om nogen, hvor svært det er at leve med den slags sandheder i sin unge livshistorie, der kaster mørke skygger langt ind i voksenlivet. Jeg véd, hvad det vil sige, at man hele livet kæmper med følelsen af at blive misforstået (...). Min ensomhed førte i teenageårene til en meget selvdestruktiv opførsel med bulimi og selvmordstanker.

Skilsmisse og succes

Da Annemette vandt DR’s “Den store bagedyst” i 2013, stod hun samtidig midt i en skilsmisse fra sin mand, Thomas Voss, og det betød, at hun midt i opturen i virkeligheden var knust indeni.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hun vandt “Den store bagedyst” tilbage i 2013. (Foto: Krestine Havemann)

Efter noget tid mødte hun så sin nuværende mand, Micky Fridthjof. Parret blev gift i 2018.

– Min søn sagde til vores bryllup: “Jeg følte, du kom og reddede vores mor”. Og det gjorde han også. Micky kom og reddede deres mor, siger Annemette i podcasten, som man kan høre på appen Podimo.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close