Kendte17. marts 2015

Mødre knokler: Så meget ville de tjene på et år

Tænk, hvis de fik løn for alt deres arbejde
Af af
Tænk, hvis de fik løn for alt deres arbejde
Tænk, hvis de fik løn for alt deres arbejde
 Foto: AOPEr du mor til et par hjemmeboende børn, kender du nok også følelsen af sjældent - hvis ikke aldrig - at holde fri. Der er vasketøj i maskinen, usmurte madpakker, fnuller og støv på gulvet for ikke at tale om et skrigende barn eller to i ny og næ.

Med andre ord er der altid noget at lave - og sjældent tid til at ligge og slænge sig i sofaen. Men har du nogensinde tænkt på, hvor rig du ville være, hvis du fik løn for alt det huslige arbejde?

Du ville faktisk være ganske rig, afslører en beregning, som britiske Interflora har fået lavet i anledning af, at det i Storbritannien var Mors Dag søndag.

Det skriver det britiske medie The Independent.

Ifølge undersøgelsen burde mødre tjene svimlende 172.000 pund ekstra om året - svarende til 1,8 millioner kroner - for at vaske tøj, smøre madpakker, gøre rent og passe ungerne.

Til sammenligning tjener den britiske premierminister omere end 300.000 kroner mindre.

En typisk mor bruger i gennemsnit 119 timer om ugen på det huslige arbejde. Hvis der var tale om et 'rigtigt' job på arbejdsmarkedet, ville de 40 timer ifølge britisk lov blive betalt efter en normal lønskala, mens de resterende 79 timer ville blive regnet som overarbejde.

Undersøgelsen afslørede også, at den typiske mor begynder arbejdet, når vækkeuret ringer ved 7-tiden om morgenen. Først kl. 23 er de sidste praktiske gøremål overstået. Gaaaab!

Så hvis du er mand, er det måske værd at huske på, hvor meget din bedre halvdel knokler den 10. maj, hvor det er Mors Dag herhjemme.

Sponsoreret indhold