Kendte 22. marts 2021

Mød Lily: Hvalpen med de sødeste øjne

Hundehvalpen Lily smelter alle på de sociale medier – og det forstår vi egentlig godt. Hun er nemlig udstyret med nogle særdeles søde øjne
(Foto: Facebook/Woof Woof)

Vi kan alle blive enige om, at det er særdeles svært at stå for små hundehvalpe. De er søde. De er bløde. Og så er de udstyret med et sæt særdeles bedårende øjne.

Derfor er det heller ikke svært at forstå, hvorfor hundehvalpen Lily smelter alles hjerter på de sociale medier.

For Lily er netop udstyret med to store, runde øjne, som man kun kan forelske sig i.

Billederne af Lily blev forleden delt på Facebook-siden Woof Woof, og i løbet af bare fire dage høstede den lille pelsede spirrevip hele 187.000 likes, 63.000 kommentarer og 107.000 delinger. Så hun er en populær frøken – om hun ved det eller ej.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nuttede hunde-øjne

 

Der er faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor vi mennesker smelter ved synet af nuttede hunde.

 

En undersøgelse fra 2019 viste nemlig, at hunde gennem tusinder af års evolution har udviklet nogle helt særlige muskler i øjenbrynene.

 

Musklerne gør hundene i stand til bedre at kommunikere med mennesker, fordi de med hjælp fra musklerne kan kopiere de følelser og bevægelser, som vi selv udtrykker omkring vores øjne.

 

- Når hunde laver de her bevægelser, ser det ud til at føre til en stærk lyst hos mennesker til at tage sig af dem, sagde doktor Juliane Kaminski fra University of Portsmouth, i 2019 til BBC.

 

Sponsoreret indhold