Kendte27. september 2015

Mirakelbaby med halvt kranium

Ingen troede, at Jaxon ville overleve. Nu er han over et år gammel!

Jaxon

Lægerne regnede ikke med, at Jaxon ville overleve mere end et par dage, da han blev født. Den lille dreng manglede nemlig det meste af sit kranium, men den lille fyr har trodset alle dårlige forventninger, og nu er han blevet et år gammel i august.

Jaxon har en meget sjælden diagnose, der hedder Microhydranencephaly, men diagnosen har han først fået senere. I USA bliver en ud af 4859 babyer født med sygdommen, men næsten alle dør umiddelbart efter fødslen.

Derfor var det også meget stort for fans forældre Brittany, 27, og Brandon Buell, 30, fra Florida, da de kunne fejre Jaxons etårs fødselsdag.

Det star også i stor kontrast til, at lægerne allerede under graviditeten opfordrede parret til at vælge en abort. Parret fik at vide, at Jaxon nok ikke en gang ville overleve graviditeten, for man kunne se på scanninger, at der var noget meget galt med ham. Men det gjorde han.

Nu er han endda fyldt et år, og han har masser af støtte på de sociale medier – bl.a. på Facebook, hvor forældre deler hans historie, og hvor han har fået kælenavnet Jax Strong.

- Vi har gjort alt, vi kunne for at give ham en chance for at kæmpe. Og alt han har gjort, lige siden han blev født, er at kæmpe, siger forældrene til Daily Mail, der også har en video med Jaxon, der pludrer og går.

Selvom lægerne anbefalede en abort, var det ikke noget de som meget troende kristne ville overveje. De er imod abort, og de mente ikke, at det var deres beslutning at gøre en ende på deres babys liv.

- Men jeg var ødelagt. Det gjorde så ondt, for det at få et barn er noget, jeg har villet hele livet, og så får jeg at vide, at det måske kan være, at jeg får et dødfødt barn, fortæller Brittany.

- Det tog al glæden fra mig. Den glæde andre kvinder normalt har, når de er gravide. Den havde jeg set ikke.

[node:aller-related-content]

Men miraklet skete, og Jaxon blev født ved kejsersnit den 27. august 2014. De første tre uger var han på intensiv, og hjernekirurger undersøgte ham for at forstå mere om hans tilstand.

https://imgix.seoghoer.dk/4.jpg

- Det var meget overvældende. Jeg kan huske, at jeg holdt ham på dag to, og lægerne sagde, at min søn nok aldrig ville komme til at gå eller tale. Aldrig vide, hvornår han er sulten og aldrig høre eller se. De regnede ikke med, at han ville overleve, fortæller Brandon.

Da Jaxon endelig fik sin diagnose efter en række ture på hospitalet, skete der noget. Han har fået ny medicin, der har betydet utrolig meget. Men Brittany og Brandon lever med frygten for at vågne næste morgen og finde ud af, at deres søn ikke længere er hos dem.

- Det er altid i baghovedet. At dette kan være hans sidste dag. Jeg ved godt, at det kan være, at han ikke er her i morgen, siger moderen.

Brandons kolleger har startet en indsamling på GoFundMe, hvor der er samlet næsten 55.000 dollars ind til familien, og det falder på et tørt sted, da de lever af Brandons indkomst, mens Brittany går hjemme med Jaxon, der har brug for pleje 24 timer i døgnet.

Se billederne af Jaxon øverst i artiklen.

Jaxon

Sponsoreret indhold