Kendte8. januar 2021

Minister Simon Kollerup går på sygeorlov

Simon Kollerup melder sig syg på grund af mavesår. Han erstattes af Dan Jørgensen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201211-115420-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) går på sygeorlov.

Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren går på orlov på grund af en sygdom og er derfor "midlertidigt er forhindret i at varetage ledelsen af Erhvervsministeriet".

Med ansvaret for dansk erhvervsliv, der er under hårdt pres på grund af coronavirus og nationale nedlukninger, har Simon Kollerup også haft travlt og brugt al sin energi på sin ministerpost.

Han har blandt andet sikret hjælpepakker til virksomheder, og han har stået i spidsen for forhandlingerne om erstatning til mink-avlerne. Nu er de forhandlinger overdraget til Finansministeriet.

Det arbejde må han nu sættes på pause. Det skriver han selv i et opslag på Facebook, hvor han forklarer, at det er et mavesår, der sender ham på orlov.

- Men inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår. Jeg håbede, at jeg kunne være tilbage på fuld kraft igen nu. Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu. Det er frustrerende (virkelig!) for jeg brænder for at komme tilbage og fortsætte arbejdet med mine kolleger fra alle partier i Folketinget. Men sådan må det desværre være, skriver han.

Som han skriver, blev han syg før jul, men vendte tilbage i ministeriet igen. Det viser sig dog nu, at det er nødvendigt med en sygeorlov.

Det bliver klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der kommer til at overtage Simon Kollerups opgaver, mens han er på orlov.

Der er ikke sat noget tidsestimat på, hvornår Simon Kollerup er tilbage i ministerstolen.

Sponsoreret indhold