Kendte12. august 2020

Milliardær og mediemogul Sumner Redstone er død

Et vaskeægte fyrtårn i underholdningsindustrien, Sumner Redstone, er død i en alder af 97 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megar107894_3.jpg
 Foto: MEGA

Ejeren af størstedelen af aktierne i medievirksomhederne Viacom og CBS, Sumner Redstone, er død.

Det skriver flere medier, herunder The Variety.

Redstone overtog sin fars kæde af drive-in biografer, som det lykkedes ham at omdanne til en voksende milliardforretning, der inkluderede Viacom, Paramount Pictures og CBS.

Han ejerskaber, der gjorde ham til indehaver af en formue lige under 4 milliarder dollars eller omkirng 25 milliarder danske kroner, inkluderer modersleksabet National Amusements, som har en lang liste af datterselskaber under sig.

Den tæller bandt andet kanaler som MTV, Comedy Central og Nickelodeon, Showtime, og filmselskaber som Miramax og Paramount.

Sumner Redstone, født Sumner Murray Rothstein, sagde flere gange, at han ville leve forevigt. Han døde i sit hjem i Los Angeles tirsdag.

Beskeden om Redstones død blev bekræftet af selskabet National Amusements onsdag.

Gennem sit eget holdingselskab kontrollerede Redstone selv 80 procent af CBS og Viacom.

- Min far har levet et ekstraordinært liv, som ikke alene har formet underholdningen, som vi kender den i dag, men som også har skabt et fantastisk eftermæle, lød det fra hans datter Shari Redstone i meddelelsen.

Hun sidder i bestyrelsen i ViacomCBS.

"Gennem det hele har vi delt en stor kærlighed, og han var en fantastisk far, bedstefar og oldefar. Jeg er så stolt af at være hans datter, og jeg vil savne ham altid."

https://imgix.seoghoer.dk/mega31262_028.jpg
 Foto: MEGA

Datteren Shair Redstone er 66 år og formand for ViacomCBS og præsident for National Amusements; hun har tidligere fungeret som næstformand for CBS Corporation og Viacom (Foto: Mega)

Efter pres fra partnerne i selskaberne, og vedholdende rygter om Redstones skrantende helbred, frasagde rigmanden sig de fleste af de krævende stillinger i februar 2016.

Forretningsmanden Les Moonves,70, blev hans arvtager som CEO i CBS.

I det hele taget har den aldrende mediemands helbred været centrum for en del spekulation de seneste år.

Ifølge The Wall Street Journal var han allerede i 2018 slet ikke længere i stand til at tale, men brugte i stedet en iPad, der kunne ytre hans mest hyppige udtryk, når der blev behov for det.

Den kunne ifølge kilder sige "ja", "nej", og "fuck dig".

Sponsoreret indhold