Kendte 9. januar

Mikkel Beha om MeToo: - Jeg måtte ransage mig selv

Søulk og tv-mand Mikkel Beha Erichsen kan ikke sige fri for at have været upassende i løbet af sine mange år i mediebranchen
Mikkel Beha Erichsen, 56, måtte ransage sig selv, da MeToo-debatten tog fart. 
Mikkel Beha Erichsen, 56, måtte ransage sig selv, da MeToo-debatten tog fart. 
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Da MeToo-bølgen var på sit højeste, fyldte det enormt meget for Mikkel Beha Erichsen.

Det fortæller han i podcasten ”Hva’ så? med Christian Fuhlendorff”.

Den søstærke tv-mand har været i mediebranchen i mange år – inklusiv de år, hvor mange af de gamle sager har fundet sted.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derfor så han sig nødsaget til at se tilbage og kigge indad.

- Jeg har haft det arbejdsliv, som jeg har med 35-40 år i tv-branchen, og det lige pludselig der, det tog sit afsæt, og jeg skulle ransage mig selv, jeg skulle ransage min generation, jeg skulle ransage mit køn. Jeg var virkelig ude og vende.

- Selv om jeg aldrig har haft en MeToo-sag, eller nogen har været efter mig. Og det håber jeg ikke, der er nogen, der kommer, tilføjer han.

Parolen i MeToo-debatten lyder ofte, at det var en anden tid, og når Mikkel Beha ser tilbage kan han da heller ikke sige sig fri for at have gjort ting, som han absolut ikke ville have gjort i dag.

- Hvad man ikke har fået sagt i tidens løb. Og jeg skulle finde ud af, hvor var målestokken, for jeg har aldrig misbrugt min magtposition, eller det, der er alvorlig MeToo, lyder det fra Havana-kaptajnen.

- Jeg har helt sikkert gjort ting, som jeg ikke ville have gjort i dag. For det måtte man godt for 20 år siden. Og så skal man jo lige tilbage og finde ud af, hvor grænsen går i dag, hvor var den før og hvor meget tilbagevirkende kraft findes der?, tilføjer søulken.

Mikkel mangeårige karriere i mediebranchen begyndte allerede, da han var barn. Via sin mor, Marianne Kjær, som dengang var journalist i DR's Børn & Unge-afdeling, fik han i en ung alder en fod indenfor. 

Allerede som 18-årig mødte han sin kone Marian Midé Andersen første gang, og parret har nu været gift i mere end 30 år. 

Du kan høre hele udsendelsen herunder:

 

Sponsoreret indhold