Kendte10. november 2019

Mikkel Beha: - Han mangler hver dag

Savnet til faderen er stadig stort hos Mikkel Beha, der hver aften har lyst til at skrive til sin far

Det er ved at være ét år siden, at Mikkel Beha Erichsen mistede sin far Troels Kløvedal, der stille sov ind den 23. december efter et længere sygdomsforløb med ALS.

- Han mangler hver dag. Jeg skrev med ham hver eneste aften i de sidste år, hvor han var syg. Jeg har stadig lyst til at sætte mig til tastaturet og skrive til ham om aftenen, inden jeg hopper i køjen, fortæller Mikkel Beha, 53, i dag i et stort interview med Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg savner ham. Jeg savner ham ad helvede til. Ikke at jeg går og er slået omkuld eller er lammet af sorg, men jeg savner ham. Jeg savner ham at dele ting med.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20190103_wen_-_troels_kloevedal_30.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Mikkel Beha gik forrest, da kisten med hans far blev båret ud af Holmens Kirke 3. januar. Foto: Kaspar Wenstrup

- Min far var mit sociale medie. Det var der, jeg lavede mine opdateringer og fik mit like tilbage. Det var altid ’skide-godt, Mikkelmand’ og så lige et kærligt, formanende ord tilbage, siger Mikkel Beha Erichsen til Ekstra Bladet.

Troels Kløvedal, der blev kendt og elsket for sine levende og eventyrlige programmer om skibet Nordkaperen, begyndte at vise symptomer på at være alvorligt syg i begyndelsen af 2015. Symptomerne tydede på, at den rejselystne kaptajn var ramt af den alvorlige lungesygdom bronkiektasi, der ødelægger luftvejene.

Desværre var det ikke den eneste sygdom, der angreb Troels Kløvedals krop. I juli måned 2016 fik han konstateret sygdommen ALS, der er en kynisk sygdom, der langsomt, men sikkert lammer hele kroppen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-0009904_0.jpg
 Foto: All Over

Troels Kløvedal døde i december sidste åt efter et længere sygdomsforløb. Foto: Aller Media

Sygdommen betød, at Troels Kløvedal til sidst måtte få hjælp fra en respirator til at trække vejret. Han sov stille ind 23. december sidste år og blev begravet fra Holmens Kirke i København 3. januar.

Du kan se billeder fra begravelsen herunder:

Troels Kløvedal begraves fra Holmens Kirke, 3. januar 2019, holmens Kirke

Sponsoreret indhold