Kendte26. oktober 2023

Michelle Kristensen om sin fødsel: – Et smertehelvede uden lige

Den nybagte mor Michelle Kristensen beretter nu om sin fødsel, der indebar både en bristning, et smertehelvede og et brækket haleben
– Maven vokser og vokser og vokser, lød det fra Michelle Kristensen, da SE og HØR mødte hende og kæresten Pernille Wass.
Pernille måtte stå ved Michelles side, mens hun gik igennem et smertehelvede, da hun skulle føde parrets første fællesbarn Viggo.
 Foto: Amalie Lindeburg Jørgensen

Lille Viggo er otte dage gammel, og sundhedsguruen Michelle Kristensen er overlykkelig over sin nye rolle som mor, som hun deler med kæresten Pernille Wass, der har sønnen Laurits.

Men vejen dertil har ikke just været nem. Det deler hun i sin fødselsberetning, som mildest talt lyder noget smertefuld.

På Instagram deler Kristensen ud af sin fødselsrejse, der indebar både bristning og en masse nåle. Det hele startede meget idyllisk klokken 5.30, hvor hun begyndte at få veer, men omkring middagstid stopper idyllen og bliver overtaget af en masse smerte.

Lede timer

– Pga. baby har høj puls, og mig der har højt blodtryk, bliver vi flyttet til en fødestue, og klokken 16 tages fostervandet. Det er grønt. Og så starter en lækker vestorm med 4-5 veer per 10 min med pressetrang som står på i 4 timer. Fy for faen, det var nogle lede timer, skriver hun blandt andet i opslaget.

Michelle Kristensen danner par med Pernille Wass, som er mor til femårige Laurits. 
Michelle Kristensen danner par med Pernille Wass, som er mor til femårige Laurits.
 Foto: Hanne Juul

Kristensen havde et ønske om at mærke sin krop og undgå epidural, indtil hun alligevel ønskede den. Men den plan røg også i vasken, da det ikke er muligt at få den lagt.

Klokken 19.58 efter mange timer i smerter får den nordjyske sundhedsekspert endelig presset sønnen Viggo ud, men det har kostet nogle knubs på kroppen.

Brækket haleben

– Det har knaget og braget i mit haleben under presseveer, og jordemoder Signe har stået og hevet for sindssygt i mit underliv for at undgå kop eller fjerkræsaksen, fortæller hun blandt andet, men afslører, at kroppen har fået mærker efter fødslen.

Hun skriver i opslaget, at hun har fået en kraftig forstuvning eller brækket sit haleben og oplevede en 3. grads bristning (dog med under 50% af endetarmen, der var røget en tur, skriver hun), men smerterne var det værd, i forhold til hvad hun har nu.

– Og jeg ville gennemgå det hele igen for Viggo, selv om det var et smertehelvede uden lige. Så sød er han nemlig.

Oplevede aborter

Viggo er kommet til verden, efter Michelle og Pernille tidligere har talt åbent om, de har haft en svær kamp med fertilitetsbehandling.

Michelle har tidligere været gravid, men har flere gange oplevet en spontan abort. Også da hun i maj sidste år mistede sit ufødte barn i 13. uge.

Men nu er tre blevet til fire, og Viggo har været sammen med sine mødre og storebror i en uge.

Sponsoreret indhold