Michael Jacksons tidligere bodyguard taler ud om "børnerummet" på Neverland

Foto: MEGA

Fra tid til anden træder et menneske "tæt" på det skandaleramte afdøde popidol Michael Jackson frem og enten af- eller bekræfter de alvorlige anklager om misbrug af børn.

Samt rygterne om skjulte værelser og fordækte og forfærdelige hændelser på hans Neverland Ranch. 

Og nu er turen kommet til den tidligere bodyguard Matt Fiddes, som passede på "King of pop" frem til hans død i 2009. 

I podcasten The Scott McGlynn show fortæller Fiddes om de mange anklager mod Jackson - både dem, som han blev frifundet for i retten i 2005, og dem der er kommet efter hans død. Primært i forbindelse med Netlfix-dokumentaren "Leaving Neverland fra sidste år.

Blandt andet lyder en teori, at Michael Jackson skulle have bygget og indrettet et hemmeligt "børneværelse" i sit hjem. Her skulle overgrebene gennem flere år været begået i skjul. 

- Kritikerne vil forsøge at fortælle dig, at han byggede det her hemmelige børnerum, men det var der allerede, da han købte huset. Det var faktisk et panic room, fortæller han og refererer til et indbygget sikkerhedsrum, hvor beboere kan søge tilflugt i forbindelse med indbrud, angreb eller andre trusler. 

- Manden var multimilliardær, og det var komplet almindeligt at have sådan et panic room. Man ville kunne skubbe en dør til side, og så var der ting og sager til at holde ham beskæftiget og underholdt i dagevis, indtil faren var drevet over, fortæller Fiddes til værten Scott McGlynn. 

Omdømmet ødelagt

Der er ingen tvivl om at den tidligere sikkerhedsvagt ikke giver meget for beskyldninger og rygter om overgreb inden for murene på Neverland. 

- Flere gange var der folk, der forsøgte at trænge ind på området. Alramere ville gå af og Neverland-personalet ville bede ham om at gemme sig i rummet, siger han, og fortsætter: 

- Så det var altså ikke et hemmeligt rum som sådan. Folk finder på de mest sindssyge ting. 

Neverland Ranch i Californien, hvor Michael Jackson boede fra 1988 til 2005, var en umiddelbar drøm for små børn. Spørgsmålet er, om der er foregået andre mere frygtelige ting i al hemmelighed

Neverland Ranch i Californien, hvor Michael Jackson boede fra 1988 til 2005, var en umiddelbar drøm for små børn. Spørgsmålet er, om der er foregået andre mere frygtelige ting i al hemmelighed (Foto: Mega)

Da Wade Robson og James Safechuck i 2019 stod frem i en dokumentarfilm og fortalte om deres unge år som en del af Jacksons hold af børn, der besøgte ham på den over tusind hektar store ejendom, samt de modbydelige overgreb, som de påstod fandt sted, var fans forfærdede. 

I mellemtiden tog Jacksons efterladte kraftigt afstand fra anklagerne, og påpegede, at den afdøde popstjerne jo blev pure frikendt i retten i 2005.  

Matt Fiddes mener, at det er en stor skam, at hans navn stadig sværtes til efter døden. 

- Det er synd, at hans omdømme skal ødelægges af disse skøre beksyldninger, fortæller han, før han bliver spurgt til Robson og Safechucks historier. 

- Timingen var meget åbenlys. I dokumentaren fremgår det sjovt nok ikke, at de sagsøger Michael Jacksons ejendom for flere hundrede millioner dollars, lyder det. 

- Det er ellers en meget vigtig detalje. De prøvede at sagsøge, fejlede, ankede - og lavede så dette tv-program. 

Matt husker tydeligt de mange sagsanlæg, der blev kastet efter Michael Jackson gennem årene. 

- Folk var altid ude efter hans penge. Det var en daglig ting. Folk ville gøre hvad som helst for at nærme sig ham. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close