Kendte3. august 2020

Michael Jackson drømte om at spille Professor X i ”X-Men”

Den legendariske popkonge Michael Jackson mødte i slutningen af 90’erne op på ”X-Men”-instruktørens kontor med en skør idé
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megar76126_12_2.jpg
 Foto: MEGA

Uanset hvor stor en superstjerne du er, så skal du stadig gå til audition.

Og du kan stadig få afslag og rysten på hovedet.

Det måtte Michael Jackson sande, da han i 1999 mødte op til pitch-møde med instruktøren bag hitfilmen ”X-Men” i Fox Studios.

Her havde han medbragt sin egen kortfilm, der blev lavet i forlængelse af nummeret ”Ghosts”, som imponerede verden i 1996.

Den ambitiøse, lange musikvideo var i øvrigt skabt med Stephen King som medforfatter. Der blev tilsyneladende aldrig sparet på noget omkring MJ.

Vi bruger da bare hvid make-up

Det var rollen som det unge superhelte-teams leder, Professor Charles Xavier – også kendt som Professor X – den afdøde kongen af pop gik efter.

Bryan Singer, der er instruktør på den efterhånden ikoniske film fra 2000, fortæller til The Hollywood Reporter, at han forsøgte at forklare Jackson, at karakteren altså var en ældre hvid mand.

Men det tog popstjernen rimelig let på.

- Nåeh ja, men vi giver mig bare make-up på, svarede han.

Her brugte Michael som argument sin ”Ghosts”-produktion fra et par år tilbage.

I den spiller han både rollen som en excentrisk ung mand med overnaturlige evner, samt (ved hjælp af 90'er make-up-magi) den vrede hvide borgmester i byen ”Normal Valley”, der gerne vil have sendt ham på byporten.

Filmselskabet Twentieth Century Fox overvejede så vidt vides aldrig den verdensberømte popstjerne til rollen. Muligvis fordi han allerede i 1999 så småt var begyndt at blive ramt af beskyldninger om børnemisbrug, som han frem til sin død – og egentlig også efter – har kæmpet med.

https://imgix.seoghoer.dk/megaemsdxmenec006_792599.jpg
 Foto: MEGA

Holdet i "X-Men" under ledelse af Professor X. Kunne du have set Michael Jackson i rollen fremfor Patrick Stewart?

Også Jacksons søster Janet var interesseret i en rolle i ”X-Men”. Hun gik til prøve på rollen som Storm sammen med både Mariah Carey og Angela Bassett, ifølge en anden artikel i The Hollywood Reporter fra 2017.

Til slut var det dog som bekendt Halle Berry, der i både ”X-Men”, og efterfølgerne ”X2” ”X-Men: The Last Stand" og "X-Men: Days of Future Past" spillede Storm.

Mens Michaels drømmerolle, Professor X, gik til Patrick Stewart.

Herunder kan de se eller gense den vilde 90'er musikvideo, som Michael Jackson hev med til møde på Fox:

Sponsoreret indhold