Kendte9. november 2020

Michael Bundesen er død

Den danske musiker og sangskriver Michael Bundesen er død
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den danske musiker, sanger og sangskriver Michael Bundesen, der af mange danskere også er kendt som Bonden, er død. Han blev 71 år.

Det bekræfter familien i en pressemeddelelse.

- Det er med en ufattelig sorg at vi kan meddele at vores far, Michael Bundesen efter kort tids kræftforløb, er afgået ved døden. Michael sov søndag aften stille ind i sit hjem i Gentofte, i trygge rammer, omgivet af den nærmeste familie, skriver familien.

Michael Bundesen grundlagde i 1973 popgruppen Shu-bi-dua sammen med Michael Hardinger og vandt siden danskernes musikhjerter som forsanger i den folkekære musikgruppe.

Bundesen har også arbejdet som radiovært på P3 og som programchef på Kanal 2 i København.

Han var forsanger i Shu-bi-dua frem til 2011, hvor han blev ramt af en blodprop. En blodprop, der gjorde ham lam i venstre side af kroppen og som forhindrede ham i et synge, som han plejede at gøre det.

I 2013 modtog Shu-bi-dua "Æresprisen" ved Danish Music Awards.

I 2017 udtalte han til Billed-Bladet, at han ikke længere var i stand til at synge og i stedet havde kastet sig ud i en karriere som kunstmaler.

Familien beder om ro til at bearbejde sorgen og oplyser, at bisættelsen kommer til at foregå diskret og kun for de nærmeste efter Michael Bundesens eget ønske.

- Selvom det varmer at tænke på, hvor mange danskere han har betydet noget for, appellerer vi til at dette ønske respekteres, skriver Michaels børn, Nanna og Nicolaj Bundesen, i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold