Kendte9. januar 2020

Mia Wagner afslører: Blev gramset på numsen

Løvinden afslører, at det ikke er nemt at være en af få kvinder blandt mange mænd i erhvervslivets top
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190204_dm_mia_loevens_hule_005.jpeg
 Foto: Dan Mariegaard

Vi er vant til at se hende som ene løvinde blandt fire løver i "Løvens Hule", og i et stort interview i Berlingske afslører 42-årige Mia Wagner, at det ikke altid er nemt at være kvindelig direktør i en mandsdomineret branche.

I et konkret eksempel fortæller hun, at hun var til koncert med nogle andre erhversledere, hvor hun var den eneste kvinde.

- Det var skide sjovt, og vi blev alle sammen rigtig fulde. Men så skal man da lige tage på min numse, fortæller Freeway-direktøren om episoden.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/loevens_hule_tsl.jpg
 (Foto: DR (Per Arnesen))

Fra venstre ses Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. (Foto: Per Arnesen/United Production, Stine Forup)

I Berlingske-interviewet fortæller Mia Wagner om, hvordan det er at være kvindelig direktør i erhvervslivets top, hvor det mestendels er mænd, der sidder i direktørstolene.

- Det, der er med at være kvinde, er, at man simpelt hen også er en, som mænd gerne vil gå i seng med. Det er et problem. Det er helt tydeligt, at 10-20 pct. af mine samarbejdspartnere, som er de her stærke alfahanner, ikke ved, hvad de skal stille op med den følelse. Om de skal gå i seng med mig, eller om de skal lytte til mig?, fortæller hun.

Direktøren fortæller også, at hun selv tog kontakt til DR, da hun erfarede, at der ville blive en ledig stol i "Løvens Hule".

- Jeg vil gerne inspirere kvinder til at turde lidt mere og til at tage deres plads. Man må selv definere sine ambitioner. Det er mig lige meget, hvad du drømmer om i dit liv, men jeg synes bare, jeg ser, at kvinder kan holde sig selv tilbage. Hvis du drømmer om at blive læge, hvorfor læser du så til sygeplejerske?, lyder det fra Mia Wagner.

Mia Wagner er CEO, øverste direktør, i Freeway-koncernen, der er baseret i Viborg, og tæller 25 virksomheder, blandt andet Dating.dk, Roomservice og Plusbog.dk.

I december kom det frem, at Wagner var blevet single. Hun har to døtre på 12 og 14 år.

Sponsoreret indhold