Kendte14. maj 2020

Mette Frederiksen går i kødet på kendt journalist

På vej til aftenens partilederdebat på Statens Museum for Kunst i København svarede statsministeren igen på Ekstra Bladets Henrik Qvortrups spørgsmål
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mettef.png
 Foto: Scanpix / Philip Davali

Allerede før debatten var gået ordentligt i gang inden for dørene på kunstmuseet i hovedstaden, gik bølgerne højt.

Statsminister Mette Frederiksen mødte indledningsvist pressen på trappen foran Statens Museum for Kunst og her mødte hun i samme omgang Henrik Qvortrup fra Ekstra Bladet.

På avisens hjemmeside kan man se det lille sammenstød, hvor Qvortrup spørger til de skræmmende billeder af lastbiler i Bergamo, som statsministeren har refereret til førhen.

I den italienske by, som var hårdt ramt af coronaudbruddet, kørte lastvogne med lig ud af byen. Og de billeder brugte Mette Frederiksen til at illustrere, hvor galt det kunne gå, hvis ikke Danmark også igangsatte en nedlukning af landet.

Henrik Qvortrup ville vide, om det var en overraktion og et for voldsomt skræmmebillede at bruge, når man ser tilbage på forløbet. Og det faldt ikke i god jord hos Frederiksen.

- Du er jo så klog, lyder det først fra hende, før hun argumenterer for nedlukningen i midten af marts.

- Det er ikke sikkert, at jeg er så god til at være bagklog, men jeg må jo konstatere, at vi har undgået det, som andre lande har mødt, lød det fra hende.

Herefter blev stemningen kun dårligere og angrebene mere personlige.

- Nu er det jo dig, der er statsminister og mig, der er journalist, lyder det fra Ekstra Bladets kommentator, før Mette Frederiksen hurtigt svarer:

- Det er nok måske for danskerne meget godt. Hvis jeg må være så fri.

Hele optrinnet kan ses herunder, mens selve debatten er i fuld gang på både DR1 og TV2.

Sponsoreret indhold