Kendte31. oktober 2022

Mette Frederiksen drikker sig aldrig fuld: Savner fest og farver

Toppolitikeren har en aftale med sine venner om, at de er der den dag, hun igen får tid til dem
Mette Frederiksen
SE og HØR mødte Mette Frederiksen, 44, i hendes kampagnebus midt i valgkampen.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Det lavede Mette Frederiksen, før hun udskrev valg

Da hun blev statsminister besluttede Mette, at hun ikke ville drikke sig fuld på noget tidspunkt.

– Jeg ville aldrig kunne tilgive mig selv, hvis telefonen ringede, og der var brug for mig, og jeg så var fuld. Der er forskel på at nyde et glas eller to med sin familie eller venner, og så at gå derud hvor man ikke ville kunne bestride sit arbejde, og der har jeg ikke været, fortæller Mette Frederiksen til SE og HØR.

Det er nu heller ikke fordi alkoholen er det store offer for formanden for Socialdemokratiet, men festerne til den lyse morgen – dem savner hun.

Mette Frederiksen
Fru Frederiksen kan godt lide en enkelt kold fadøl, men drikker sig ikke fuld.
 Foto: Aller Media DK

– En god sommerfest, hvor man først går hjem, når det er lyst, det er der ikke rigtig tid til som statsminister.

- Jeg har altid været et festmenneske, og det finder jeg nok også frem igen på et tidspunkt. Da jeg var ung, var det altid mig, der gik sidst fra festen. Jeg kan godt lide en kold fadøl, en gin tonic eller et glas vin, men at drikke mig fuld hørte til tidligere i mit liv, siger Mette.

Vennerne venter gerne

I en travl hverdag som landets statsminister er der ikke megen tid til at pleje venskaber.

Mette Frederiksen
Hun delte et billede af en rugbrødsmad på Instagram, og siden har Mette hørt rigtig meget for sin hang til makrel. – Jeg er ikke træt af at spise makrel, og jeg er heller ikke træt af, at folk nævner det. Jeg synes bare, det er spøjst, siger hun med et smil.
 Foto: Instagram (Mette Frederiksen)

– Jeg har den aftale med mine venner, at vores venskab ikke er på standby eller pause. Men det bliver godt en dag at bruge mere tid på hinanden. Jeg har f.eks. en veninde på Fyn, og jeg glæder mig til en dag at kunne overnatte i hendes shelter og lave mad over bål.

- Mine venner har lovet, at de er der, når jeg engang i fremtiden ikke har så travlt længere, forklarer Mette.

Et øjeblik som anonym

Engang imellem når livet byder på svære situationer i statsministerens privatliv, er det ikke rart for hende at være et kendt ansigt.

Hård tone og trusler

De største omkostninger ved livet som statsminister er for Mette de hårde ord, der bliver ytret om hende.

– Jeg kan godt blive ramt af den hårde tone på sociale medier. Den tager jeg med mig hjem. Jeg kan bedre kapere, når nogen skriver, at jeg pga. ny lovgivning “har smadret deres liv”. Vi laver politik i den bedste mening, men nogle gange kan beslutningerne have en bagside, som folk gerne må være kede af og skælde ud over. Men der er stor forskel på det og meget nedsættende øgenavne og trusler, fortæller hun.

– Jeg gad godt en gang imellem ikke at være én alle genkender. Jeg var på et tidspunkt med en veninde på hospitalet, da hun skulle undersøges for mulig brystkræft, og det var faktisk ikke særlig fedt for hende at have mig med, fordi alle i venteværelset var opmærksomme på mig, siger hun og fortsætter:

– Da min egen far var blevet opereret for kræft, og jeg var rigtig ked af det, var det lidt specielt at stå på sygehuset og være i sorg.

- Men det er sjældent, jeg har det sådan, og det er mest, når nogen har behov for, at jeg er der for dem, forklarer Mette, der heldigvis kan berette, at det går godt med hendes far, Flemming.

Mette Frederiksen
I disse dage er statsministeren på farten rundt i Danmark for at føre valgkamp.
 Foto: Mikael Rieck

Sponsoreret indhold