Kendte1. maj 2020

Mette F. til danskerne: Vi kan se, at vores indsats virker

Fra et tomt Arbejdermuseet holdt statsminister Mette Frederiksen den traditionelle 1. maj-tale
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200501-093314-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Man skulle se langt efter fadøl og hujende publikum, da statsminister Mette Frederiksen her til formiddag holdt tale i forbindelse med 1. maj.

I stedet talte den 42-årige partiformand til danskerne live på Facebook fra et tomt Arbejdermuseet i København.

Talens altoverskyggende tema var naturligvis den igangværende coronakrise, som Danmark og hele verden lige nu befinder sig i.

Iklædt en rød blazer og med et hav af røde faner bag sig indledte Mette Frederiksen sin tale med at rose danskerne for deres indsats under coronakrisen:

- I min levetid har jeg aldrig set så mange mennesker hjælpe hinanden. Aldrig har jeg set solidariteten blomstre så meget som nu. Vi kan se, at vores indsats virker, slog hun fast og fortsatte:

- Indtil nu har vi nået de mål, vi har sat os. Vi har reddet menneskeliv. Vores sundhedsvæsen er ikke brudt sammen.

Statsministeren kom også ind på den genåbning af samfundet, som netop er påbegyndt:

- Alle de gode resultater skal vi holde fast i. Sammen, skridt for skridt, skal vi gå en ny hverdag i møde, lød det fra hende.

I sin tale tilskrev hun Danmarks succes med sin coronastrategi til tre ting: Vi har været gode til at samarbejde, vi passer på hinanden, og vi finder på løsninger. Alt sammen værdier, som falder lige i 1. majs ånd.

- Det kan siges helt kort. Med et ord kan vi udtrykke det helt præcist: Samfundssind. Eller på 1. maj: Solidaritet, lød det fra Mette Frederiksen.

Til sidst i sin tale fortalte statsministeren om, at forhandlingerne om næste af fase af genåbningen fortsætter i dag.

- Vi vil ikke lade os presse til at gå for hurtigt frem. Hvad der konkret kan åbne i næste fase og rækkefølgen præsenteres i næste uge, fortalte hun og afsluttede med den efterhånden velkendte frase:

- Lige nu viser danskerne, at vi holder sammen ved at holde afstand.

Sponsoreret indhold