Kendte 2. januar 2022

Mette Bluhme Rieck om voldsom fødsel: Jeg troede, vi skulle dø

“Aftenshowet”s ankerkvinde har besluttet, at næste barn skal til verden med et planlagt kejsersnit
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvis ikke I havde spurgt, så havde jeg nok aldrig valgt at fortælle det, indleder Mette Bluhme Rieck, 39, som er gæst i ”Hemmeligheder” på P1.

”Aftenshowet”-værten er lige nu gravid med sit andet barn og har på forhånd valgt at få et kejsersnit, fortæller hun i programmet. Fødslen af hendes første barn, sønnen Viggo, var voldsom og traumatiserende, og derfor har DR-darlingen valgt en mere rolig start på livet for sit kommende barn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Gregers Overvad)

Efter mange overvejelser har Mette Bluhme Rieck, 39, fået ro i maven og er klar til at byde den lille ny velkommen i slutningen af januar ved et planlagt kejsersnit. (Foto: Gregers Overvad)

– Jeg skal spare jer for detaljerne, men det går fuldstændig galt. Vi ender med et akut kejsersnit, som så bliver endnu mere akut, da de får lukket op, fordi han stadig sidder fast og ikke kan komme ud, og der går panik i hele det her rum, gengiver Mette.

– Jeg troede, vi alle sammen var ved at dø, og der var flere mennesker i rummet, der virkede, som om de var enige med mig.

Svært med kejsersnit

– Det skete jo så ikke. Alt var godt. Vi balancerede på den her livsæg og faldt begge to ned på den rigtige side.

Så tror jeg egentlig, jeg fik pakket det væk, fordi Viggo havde det godt, og jeg havde det godt. Og det er der så gået en tre år med – at have det rigtig godt, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Sammen med kæresten Kasper Nielsen, 51, har Mette sønnen Viggo på tre. (Foto: Mikael Rieck)

Da tv-værten blev gravid med sit andet barn, kradsede det hul i det gamle traume. I den forbindelse har hun været til ekstra samtaler med eksperter i traumatiske fødsler og er kommet frem til, at hun skal have et planlagt kejsersnit. Et valg, som har været alt andet end nemt for Mette at træffe – og at sige højt.

– Jeg ved ikke, om det er skam eller en følelse af ikke at slå til som kvinde, reflekterer hun.

Viggo bliver storebror i slutningen af januar.

Sponsoreret indhold