Kendte19. december 2020

Merete er den teknisk bedste i "Vild med dans"-finalen

En ting er teknik, en anden ting er popularitet, når "Vild med dans"-finalen løber over skærmen i aften. Men hvem af de tre finalister er teknisk bedst?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Vild med dans" finder sin vinder af årets konkurrence i aften, men hvem af danserne klarer sig teknisk bedst på dansegulvet?

Ifølge BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert, Lone Vandborg, er det Merete Mærkedahl, der rent teknisk er bedst forud for aftenens finale.

- De klarer sig alle tre rigtigt godt, og der er selvfølgelig en grund til, at de er kommet i en finale. Selvom man kan være populær hos seerne, så skal man jo trods alt også have nogle dommerkarakterer, der bringer en lidt derop af, fortæller Lone Vandborg og fortsætter:

- I mine øjne er Merete Mærkedahl et skridt foran de andre rent danseteknisk. Hun har et godt fodarbejde, ligger rigtigt godt i musikken, meget flot fatning, indlevelse, følger Thomas i det hele, følger musikken. Hun har det, der hedder "rise and fall" i fodarbejdet helt perfekt, hvilket vil sige, det passer i musikken, det passer i trinene, hun skifter fra hæl til fodballe, når foden glider forbi.

Artiklen fortsætter efter billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20201212-234818-l-1920x1280we_1.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Merete Mærkedahl er den af de tre finalister, der er danseteknisk stærkest på dansegulvet. (Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest)

Men det er ikke kun fodarbejdet, der skal være korrekt på dansegulvet. Man skal også kunne huske de trin, man skal tage.

- Hun har en fantastisk hukommelse for variationer. Jeg erindrer ikke, at hun har lavet noget forkert i en variation. For mig er hun den bedst tekniske danser af dem, der er i finalen, slår Lone Vandborg fast.

Af de to andre finalister, er det Nukâka Coster-Waldau, der tager bundplaceringen, når det kommer til det dansetekniske.

- Nukâka synes jeg måske er den svageste lige nu. Havde du spurgt mig for fem uger siden, havde jeg sagt, at hun lå bedre end Albert, men det synes jeg ikke, at hun gør mere, siger Lone Vandborg og fortsætter:

- Variation- og dansetrinshukommelse har svigtet et par gange.

Artiklen fortsætter efter billedet

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/vmd_6_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Nukâka Coster-Waldau er den, der er danseteknisk dårligst på dansegulvet forud for finalen. (Foto: Hanne Juul)

Og selvom Albert Rosin Harson ikke helt kan svinge sig op samme tekniske niveau som Merete Mærkedahl, så har han heldigvis charmen og selvtilliden i orden.

- Albert er danseteknisk ikke helt så stærk. Til gengæld er han utroligt danseglad, utroligt charmerende i sin dans, og han udstråler, at han vil det her, forklarer Lone Vandborg.

Hvem der løber med trofæet i aftenens "Vild med dans"-finale kan du følge med i fra klokken 20.35 på TV 2.

Sponsoreret indhold