Fuld kvinde reddet efter fald fra krydstogtskib: Men var det et uheld?

46-årige Kay Longstaff faldt lørdag aften ombord fra krydstogtskibet Norwegian Star, og der gik 10 timer, før at hun på mirakuløs vis blev reddet i land.

46-årige Kay Longstaff faldt lørdag aften ombord fra krydstogtskibet Norwegian Star, og der gik 10 timer, før at hun på mirakuløs vis blev reddet i land.

Foto: All Over

Det er intet mindre end et mirakel, at britiske Kay Longstaff er i live.

Den 46-årige kvinde faldt lørdag aften ombord fra krydstogtskibet Norwegian Star, og der gik 10 timer, før at hun på mirakuløs vis blev reddet i land.

I de mange timer lå den 46-årige kvinde hjælpeløs i vandet knap 100 kilometer fra Kroatiens kyst, før at hun blev spottet af et PC-9-overvågningsfly.

I mellemtiden måtte hun padle for at holde sig oven vande, og hun holdt sig i live ved at synge og bruge strategier, hun har lært til yoga.

Kay arbejder som stewardesse, men var på ferie til søs, da ulykken skete. Foto: All Over

Selv har Kay forklaret til TV-stationer, at hun ”faldt overbord”, men besætningsmedlemmer på det 92.000 tons tunge skib mener ikke, at der kan have været tale om et uheld.

Det skriver Daily Mail.

De mener således, at hun enten bevidst er faldet ud over, eller at der har været tale om en forbrydelse.

Flere vidner har fortalt det britiske medie, at Kay, der til daglig bor i Benalmádena på Spaniens Costa del Sol-kyst, havde drukket tæt hele dagen med vennerne, og at hun havde haft et ”fuldemandskænderi” med vennerne forud for ulykken.

David Punch, der arbejder på skibet, fortæller ifølge det britiske medie:

- Hun faldt ikke, hun sprang. Det var på mit skib. Jeg har talt med hende hele ugen. Hun skændtes med sine venner ganske meget, siger han til det britiske medie.

Udmeldingen kommer på samme tid, som kvindens ekskæreste fortæller, at hun har haft en ”problematisk fortid”. Den 45-årige ekskæreste Luke Hopkins fortæller, at han var ”meget bekymret” for sin ekskæreste, som stadig er indlagt, men i bedring.

Krydstogtskibet var på vej til Venedig, da Kay faldt overbord. Foto: All Over

Det er altså stadig uvist, hvorfor Kay havnede i vandet, men sikkert er det, at der blev slået stormalarm, da det gik op for skibets personale, at der manglede en passager omkring midnat lørdag aften.

Det var angiveligt fundet af hendes efterladte håndtaske på krydstogtskibets agterstavn, der fik personalet til at slå alarm.

Skibets kaptajn, ​Mattias Anderson, besluttede at vende det store skib for at lede efter den forsvundne kvinde.

Skibet ledte det meste af natten, men valgte at indstille eftersøgningen, da den kroatiske kystvagt overtog opgaven. I stedet vendte skibet tilbage mod Venedig, som var dens oprindelige destination.

Her bliver Kay reddet efter 10 timer i det 20 grader kolde vand. Hun var underafkølet, men ellers ved godt mod. Foto: HRT

De kroatiske myndigheder valgte at sende et PC-9-overvågningsfly i luften, og klokken 9.40 søndag formiddag blev kvinden spottet i vandet. Med hjælp fra overvågningskameraer på skibet kunne man regne frem til, hvornår – og dermed hvor – hun var faldet i vandet.

Kay blev fundet cirka 1,3 kilometer fra det sted, hvor hun var faldet i.

Om videoen også vil kunne klarlægge, hvorfor hun faldt i vandet, er endnu ikke kommet frem.

Kay blev efterfølgende indlagt på et hospital i Kroatien, hvor hun stadig befinder sig. Hun er dog ved godt mod efter sine mange timer i vandet.

Kay siger, at hun holdt sig i live ved at synge og bruge teknikker, hun har lært til yoga. Foto: All Over

Det er langt fra første gang, at folk er faldet over bord på krydstogtsskibe.

29. april 2013 steg 27-årige Kristen Schroder og 30-årige Paul Rossington fra Barraba i New South Wales i Australien ombord på krydstogtskibet Carnival Spirit med kurs mod Sydney. Men turen ender i ren tragedie, for parret ender med at springe overbord og i døden.

Først springer Kristen over – og kort efter Paul. Hvorfor er stadig et mysterium – få hele den tragiske historie her.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close