Kendte29. september 2022

Melvin Kakooza efter hjernetumor: - Jeg taler med Gud

Den 30-årige komiker er ikke ligefrem nærig med at dele personlige historier med offentligheden. Alligevel er det nok de færreste, der kender til hans religiøse overbevisning
Den garvede komiker finder i den grad ro i sin tro.
Den garvede komiker finder i den grad ro i sin tro.
 Foto: Martin Høien

Det er halvandet år siden, at den folkekære komiker blev indlagt med en tumor i hjernen. Hurtigt blev den opereret væk, men efterfølgende måtte Melvin først igennem et hjertestop og masser af genoptræning, fordi han pludselig hverken kunne spise eller tale, før han kom ud på den anden side.

Men den frygtelige oplevelse har naturligvis sat sig i tv-darlingen, der sommetider bliver decideret bange:

- Min angst for, hver gang jeg får hovedpine, tror jeg jo direkte, vi er tilbage, fortæller Melvin i podcasten ”Hele mennesker”, hvor sangerinde og vært Medina har inviteret netop Melvin Kakooza som gæst.

Heldigvis har komikeren et ganske trygt sted at gå hen, når angsten for en tilbage vendende sygdom bliver for voldsom:

- Jeg har jo min familie, som jeg snakker rigtig meget med. Og så har jeg min tro, som jeg virkelig hviler i, forklarer Melvin, der i podcasten også afslører, at han i den grad er overbevist om, at der er en større mening med det hele.

Komikeren har tidligere delt den ganske barske historie om sin far, som efter forældrenes skilsmisse, da Melvin var blot 11 år gammel, forsvandt. Men trods en hård barndom og flere hospitalsindlæggelser er det alligevel, som om Melvin formår at se positivt på livet:

- Jeg er jo vokset op i den kristne tro og tror på, at Gud har en større plan med mig. Og det giver mig sådan en dejlig ro, fortæller han.

Den garvede komiker og tv-vært forklarer videre, at han naturligvis sagtens kan blive både sur og vred og føle sig uretfærdigt behandlet - særligt i forbindelse med sine indlæggelser på hospitalet. Og det er fx i disse situationer, hvor han kraftigt har overvejet, hvorfor Gud mon vil tillade den slags at ske.

- Men jeg tror også bare, jeg har haft nogle oplevelser med min tro, at det aldrig rigtig kan rokkes ved - den er så fast i mig, at det er der aldrig nogen, der kan tage væk fra mig, forklarer han.

- Når jeg ser tilbage, har det været tidspunkter, hvor Gud har sagt ”hey, jeg har givet dig alt det her, men du skal vide, at det kan blive taget fra dig med det samme, hvis du ikke husker dig selv og mig, og hvis du ikke husker, hvorfor du gør det”.

Melvin Kakooza fortæller desuden, hvor nemt det er at ”ridde på bølgen” af succes og lynhurtigt glemme den egentlige årsag til de ting, man har valgt at bruge sit liv på.

- Jeg gik jo ind i det her for at gøre andre mennesker glade - ikke så meget for mig selv. Men fordi jeg fandt en lykke i, at andre mennesker smilede og havde det fedt, forklarer Melvin og uddyber, at det således sommetider er penge, der stjæler fokus fremfor idéen bag de projekter, man har sat i søen.

Du kan høre hele podcasten med Melvin Kakooza i ”Hele mennesker” hos ALLY.

Sponsoreret indhold