Kendte 5. marts

Melodi Grand Prix: Her er deltagernes egne favoritter

Årets deltagere fra Melodi Grand Prix fortæller om deres yndlingssange fra Melodi Grand Prix igennem tiden.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag løber den årlige musikfest af stablen, og måske er en af de otte sange en af dine nye favoritter.

SE og HØR har spurgt deltagerne, hvilke numre fra den store sangkonkurrence, der har gjort et særligt indtryk på dem.

Flere af deltagerne nævner den, som mange nok tænker på som en sand Melodi Grand Prix-banger. Halvdelen af deltagerne nævner nemlig de to brødre Jørgen og Niels “Noller” Olsen, der sang og spillede “Smukt som et stjerneskud” tilbage i 2000. Den sang nævner både Morten Fillipsen, Fuld Effekt, Jack Warren og Patrick Dorgan.

Men hvilke sange deltagerne ellers kan lide, kan du læse mere om i artiklen nedenunder.

Josie & Jack

– Min all time favourite er Brødrene Olsen med “smukt som et stjerneskud”. Den har en fængende melodi, og så er de to fede personligheder, fortæller den ene halvdel af Josie og Jack, Jack Warren, til SE og HØR.

Han nævner også vinderen fra 2019 Leonora med sangen “Love is forever”, som en af de sange, der har gjort et stort indtryk på ham. Spørger man hans sangmakker Josie, skal vi lidt tilbage til 1989 for at finde hendes yndlings.

– Den sang jeg nok har lyttet mest til er “Vi maler byen rød” med Birthe Kjær, som er en rigtig god klassiker, fortæller hun.

– Sjovt nok prøvede min far at skrive en Grand Prix sang til Birthe Kjær i starten af 90’erne. Hun returnerede dog kassettebåndet med et pænt “nej tak”, er jeg blevet fortalt.

Conf3ssions

Gospelgruppen med de tre nye stjerner har en bestemt sang, som de alle tre elsker lidt højere end andre sange.

– Det er svært, der er vildt mange gode. Men den helt klassiske “Euphoria” den kan noget, fortæller de.

– Man nævner den, og så kan alle bare synge med. Det er simpelthen så fedt, fortæller det unge band, hvorefter de bryder ud i sang.

Se videoen her:

Morten Fillipsen

Spørger man den gamle barnestjerne Morten Fillipsen, der tilbage i 2002 stillede sig op til børnenes udgave af sangkonkurrencen med kærlighedssangen “Du er ikke som de andre pi’r”, er hans egen favorit også en af de mere dybtfølte kærlighedssange.

– Det er “Skibet skal sejle i nat”, som er en klassisk historie, om to der ikke helt kan få hinanden. En mand af søen og en kvinde på land. Egentlig et ret simpelt setup, men virkelig godt fortalt, og med en skøn melodi, fortæller han.

Fuld Effekt

Det unge hiphopband har fire medlemmer og lige så mange holdninger til den bedste sang. De kan derfor ikke finde frem til bare en enkelt, der er deres yndlings. De nævner både, den svenske vindersang “Euphoria” fra 2012, men nævner også Brødrene Olsen.

– Derudover er Tommy Seebach også et særligt forbillede for den festlige Melodi Grand Prix-kultur, som vi også gerne vil repræsentere med stor respekt. Og så har han flotte krøller ligesom Claus og Alex fra bandet har, fortæller de.

Der var engang

Ved far-datter-bandet Der var engang er der en tydelig aldersforskel, når det kommer til at vælge en sang.

– Jeg tænker især på “Hold me now” med Johnny Logan og “Ud i det blå” med Kim Larsen, fortæller Rasmus Hedeboe, der selv har været guitarist for den Irske Johnny Logan.

– Hvad er det for en Kim Larsen-sang spørger datteren Emma Pi, der tilbage i 2014 vandt børnenes MGP.

Selv nævner hun Simone Egeriis, der nok bedst er kendt for at vinde Scenen er din i 2004, men stillede op i Melodi Grand Prix i 2016 med sangen “Heart Shaped Hole”

– Den er virkelig dramatisk, og det kan jeg godt lide. Den er god, hvis jeg rydder op på mit værelse, og det hele skal være lidt dramatisk. Så sætter jeg den på, fortæller hun.

Juncker

Spørger man Juncker, skal vi tilbage i tiden for at finde hans favoritter. Der er mange referencer til forskellige 80’er hits.

– Men de sange som jeg vender tilbage til, og som står højt på min favoritliste er mere old school i retning af “Dansevise” og “To lys på et bord”, fortæller han.

– De rummer en større dybde og poesi, som jeg som voksent menneske og kan finde en næring i.

Patrick Dorgan

Den i forvejen etablerede sanger Patrick Dorgan, er også en af de mange, der nævner Brødrene Olsen som et historisk øjeblik i Melodi Grand Prix-historien.

– Jeg vidste faktisk ikke, at “Dansevisen” var fra Melodi Grand Prix, da jeg hørte den første gang, fortæller Patrick Dorgan.

– Men jeg mener i dag, at det måske faktisk kan være en af de bedste danske sange, der skrevet. Punktum.

Reddi

Spørger man den dansk-svenske gruppe, er det tydeligt, at det er de internationale bangers, der står højest på deres lister.

Ida nævner Islands vinder fra 2021 “Think about things,” der gik viralt på især TikTok.

Derudover nævner Ihan Haydar og Ziggy den svenske sang “Euphoria” som en af dem, de elsker, mens Ihan Hayder lige til sidst melder ind med Eurovisions vinder fra 2009, norske Alexander Rybak med sangen “Fairytale”, som de fleste nok husker for åbningen med violinspilleriet og de energiske dansedrenge.

Tina Müller

Også den ene halvdel af værtsduoen Tina Müller, har svært ved at beslutte sig for bare én sang.

– Gry med "kloden drejer" og Trine Dyrholms "Danse i måneskin", er virkelig lyden af min barndom og ungdom. Og de holder jo stadigvæk den dag i dag, når der skal gang i et dansegulv.

Derudover nævner hun også, som så mange andre, Brødrene Olsens vindersang fra 2000.

– Den sang har virkelig samlet folk på diskoteker og barer, for det var fandeme en sang, vi alle sammen kunne. Det er jo det, der er en

I morgen går det løs klokken 20 på DR1, når Dansk Melodi Grand Prix bliver afholdt i Boxen i Herning. Se og Hør er med og dækker det.

Sponsoreret indhold