Kendte28. marts 2022

Medier: Russisk milliardær er blevet forgiftet

Ifølge flere medier udviste rigmanden Roman Abramovich og to ukrainere symptomer på forgiftning efter fredsforhandlinger
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tre personer udviste angiveligt symptomer på mulig forgiftning umiddelbart efter forhandlinger mellem Ukraine og Rusland i begyndelsen af marts.

Sådan lyder det mandag i flere medier, der alle citerer unavngivne kilder.

Den amerikanske avis The Wall Street Journal, den britiske avis The Guardian og mediet Bellingcat, der laver graverjournalistik, har alle omtalt sagen.

Meldingerne er ikke officielt bekræftet af nogen kilder.

HER SKETE DET

De tre personer skal være den russiske rigmand Roman Abramovich, der ejer fodboldklubben Chelsea, og to højtstående ukrainske embedsmænd.

De deltog angiveligt i forhandlinger i Kyiv den 3. og 4. marts.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega831395_005_1.jpg

Roman Abramovich er en af flere russiske rigmænd, der lige nu er udsat for hårde vestlige sanktioner. Foto: MEGA

The Wall Street Journal skriver, at Abramovich og de to ukrainere efter forhandlingerne oplevede at få røde øjne og tårer i øjnene. Ifølge kilder skal hud ligeledes være begyndt at skalle af fra hænder og ansigt.

Artiklen fortsætter under opslaget...

The Guardian citerer en kilde for, at Abramovich og de to ukrainere tog fra Ukraine til Polen og senere til Istanbul, hvor de blev behandlet.

Den ene af de to ukrainske fredsforhandlere var angiveligt parlamentsmedlemmet Rustem Umerov.

- Det skete under den første tur til Kyiv. Roman mistede synet i flere timer. I Tyrkiet blev de behandlet på en klinik sammen med Rustem, siger en unavngiven kilde med direkte kendskab til hændelsen ifølge The Guardian.

Lammet af sanktioner

Roman Abramovich er ligesom flere andre russiske rigmænd blevet ramt af sanktioner, efter at Rusland 24. februar gik ind i Ukraine.

I august 2020 blev den prominente russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj forgiftet om bord på et russisk passagerfly.

Han fik det så dårligt, at flyet måtte nødlande, så han kunne blive behandlet på et hospital. Efterfølgende blev han bragt til behandling på et hospital i Berlin, hvor læger fandt spor af en nervegift.

FN-eksperter har konkluderet, at Rusland stod bag angrebet mod Navalnyj.

Mediet Bellingcat skriver, at de tre mænd ikke indtog noget særligt i forbindelse med forhandlingerne i den ukrainske hovedstad.

- De tre mænd, der fik symptomer, indtog kun chokolade og vand i timerne inden symptomerne. Et fjerde medlem af holdet, der også indtog disse, oplevede ikke nogen symptomer, skriver Bellingcat.

Sponsoreret indhold