Kendte29. april 2024 (opd. 29. april 2024)

Medie: Den franske filmstjerne Gérard Depardieu er i varetægt for seksuelle overgreb

Den kendte skuespiller står over for alvorlige anklager fra to kvinder, der hævder, han har udøvet seksuelt overgreb og chikane mod dem. Depardieu, som benægter beskyldningerne, er nu i politiets varetægt i Paris
Gérard Depardieu har i årtier været feteret som filmstjerne. Men nu går det helt galt for ham.
Gérard Depardieu har i årtier været feteret som filmstjerne. Men nu går det helt galt for ham.
 Foto: Ammar Abd Rabbo/AFP/Ritzau Scanpix

Den berømte franske skuespiller Gérard Depardieu er blevet anholdt og placeret i politiets varetægt i Paris, hvor han skal afhøres i forbindelse med beskyldninger om seksuelle overgreb, skriver flere franske medier.

To kvinder har anklaget den 75-årige filmstjerne for overgreb, der angiveligt fandt sted i 2021 og 2014.

En af kvinderne, en scenograf, har rettet anklager mod Depardieu for overgreb under optagelserne til filmen "Les Volets verts".

Hun beskylder ham for seksuelt overgreb, seksuel chikane og sexistiske "fornærmelser". Hændelserne skal have fundet sted på et hotel i Paris, hvor skuespilleren ifølge kvindens påstand kom med grove bemærkninger og senere greb voldsomt fast i og befamlede hende.

En anden kvinde, der tidligere arbejdede som assistent på en filmproduktion, har også anklaget Depardieu for seksuelle overgreb i 2014. Hun påstår, at Depardieu kom med upassende seksuelle tilnærmelser og befamlede hende under optagelserne til filmen "Le Magicien et les Siamois".

De nye anklager kommer oveni en allerede eksisterende retssag, hvor Depardieu siden december 2020 har været sigtet for voldtægt og seksuelle overgreb mod skuespillerinden Charlotte Arnould.

En anden skuespillerinde, Hélène Darras, havde på samme måde anklaget ham for seksuelle overgreb under en filminspilning i 2007, men denne sag blev henlagt på grund af forældelse.

Depardieu har benægtet alle anklager og kritiseret det han kalder et "medie-lynchning".

Sagen har dog vakt opsigt i både Frankrig og internationalt, hvor Depardieus status som en af filmverdenens ikoner er ramt af de alvorlige anklager, som nu ryster filmbranchen.

Sponsoreret indhold