Medie: Bjarne Riis med kæmpe overraskelse

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis.

Lars Seier Christensen og Bjarne Riis.

Foto: Mikael Rieck

I lang tid har Bjarne Riis og rigmændene Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen drømt om at blive ejere af et cykelhold i den kategori, der deltager i cykelløb som Tour de France og Paris-Roubaix.

Nu skulle deres drøm være gået i opfyldelse.

Onsdag har Virtu Cycling, der har Bjarne Riis og rigmændene i ejerkredsen, indkaldt til et pressemøde på Københavns fineste hotel, D'Angleterre.

Artiklen forsætter under billedet. 

Bjarne Riis med hustru Anne Dorthe. Hun arbejdede som diætist på Riis' tidligere cykelhold. Foto: Mikael Rieck

Ifølge B.T. er det endelig lykkedes de tre mænd at købe et cykelhold i cykelsportens fines liga, UCI Worldteam. Hvis Bjarne Riis i morgen løfter sløret for denne handel, vil Danmark få et hold, der skal deltage i Tour de France, der starter i Danmark i 2021.

Ifølge B.T. bliver Bjarne Riis medejer af det sydafrikanske cykelhold NTT Pro Cycling. 

Rygterne har i lang tid svirret om, at Bjarne Riis ville købe sig ind på det sydafrikanske hold. Allerede i december skrev cykeleksperten Kim Plesner om det mulige opkøb.

Ifølge B.T. skulle aftalen være blevet offentliggjort i december måned, men angiveligt var der en del knaster i kontraktforhandlingerne. Men de skulle være ud af verden nu.

Holdet har allerede to danske cykelryttere på kontrakt i form af Michael Valgren og Andreas Stokbro.

Avisen skriver videre, at Bjarne Riis og Virtu Cycling har købt halvdelen af cykelholdet af ejeren Douglas Ryder.

Det sydafrikanske hold har til denne sæson erhvervet flere store danske navne som den tidligere cykelrytter Lars Michaelsen, der bliver ledende sportsdirektør. Lars Bak indstillede karrieren sidste år, men han er også blevet tilknyttet som sportsdirektør.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close