Kendte27. april 2023

Medie: Ansatte snagede i Søren Papes private data

Medarbejdere i Viborg Kommune er blevet bortvist efter at have snaget i knap 500 borgeres privatliv - blandt andre den konservative leders
Søren Pape Poulsen (C) er chokeret over snageriet.
Søren Pape Poulsen (C) er chokeret over snageriet.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Viborg Kommune har bortvist to medarbejdere og udstukket en advarsel til yderligere to.

Det sker, efter de ifølge kommunen har snaget i 477 borgeres privatliv uden at have en faglig begrundelse for at gøre det.

Nu viser det sig, at en af de viborgensere, der har fået besked om, at nogen har luret i hans private oplysninger, er lederen af Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Han vælger at tro, at der ikke direkte har været søgt på hans personlige oplysninger med en ond hensigt, men at snageriet kun har været motiveret af ren nysgerrighed. Alligevel er han chokeret over snageriet.

- Det gav godt nok et sug i maven.

- Med det, jeg har været igennem i pressen, blev jeg straks meget bekymret for, hvad var nu det for en dagsorden, siger Søren Poulsen til avisen.

Der er blandt andet blevet søgt på, hvem der bor på hans adresse i Viborg midtby, familiære forhold, hvem der er hans læge og så videre.

Viborg Kommune har - efter at en stikprøve-kontrol afslørede data-snageriet - oprettet en hotline, som Søren Pape Poulsen har valgt at bruge.

- Jeg har spurgt, hvem det er, der har søgt på mig, men det kan jeg ikke få at vide, og det er egentlig fair nok.

- Men sagen er jo meldt til politiet, og hvis der bliver en retssag, så kommer det og årsagen til søgningerne jo for en dag, siger Søren Pape Poulsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Sponsoreret indhold