Kendte14. april 2020

Mattias Hundebøll om genåbning for de små: Det er vanrøgt

Musikeren og tv-værten er ikke begejstret for regeringens og myndighedernes plan om at starte genåbningen af Danmark med landets mindste borgere som de første
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mattias_hundeboell_tsl_20190221_0391.jpg
 Foto: Thomas Laursen

I denne uge tages det første skridt i den trinvise og kontrollerede genåbning af Danmark.

Det betyder, at daginstitioner og skoler landet over åbner for landets mindste borgere, men det er ikke alle forældre, der er lige begejstrede for den plan, som regeringen og sundhedsmyndighederne har lagt.

På sin Instagram lufter Mattias Hundebøll, der er far til to små drenge sin frustation.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Som far til to små drenge må jeg ærligt sige at den plan, som regeringen og sundhedsmyndighederne har lagt frem i forhold til vuggestuer og børnehaver gør mig både trist, bedrøvet og rasende på børnenes vegne, fortæller han i en video, som han har lagt på sin Instagram.

I retningslinjerne, som sundhedsmyndighederne har sendt ud, anvises der blandt andet, at forældrene afleverer børnene uden for, hvis det muligt, og at rådene om at vaske hænder og holde afstand opretholdes.

- Du kan ikke sige til en to-årig, at de skal holde afstand. Hele konceptet med fysisk nærvær og nærhed, det er den eneste kommunikationsform de små børn har, slår han fast og fortsætter:

- En frarøvelse af det fysiske nærvær for de mindste, det er der et ord for: Det hedder vanrøgt, lyder den kontakte besked fra faderen til to.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/mattias_hundeboell_tsl_20190221_0333.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Mattias Hundebøll har sønnerne Carl-Egon og Ejner Bob med hustruen Marie. Foto: Thomas Laursen

- Mange af de regler, der er skrevet ned. Det er fuldstændig vanvittigt.

Tv-værten og podcasteren er utilfreds med, at landets mange pædagoger og lærere nu også skal stå for en masse logistiske ting som følge af de mange anvisninger, der nu skal følges, uden at der er fuldt ekstra penge med til en bedre normering, og han frygter for børnenes psyke:

- Det er på bekostning af vores børn, lyder det harmt fra ham.

- Vi skal huske på, at de her to til fem-årige børn, de er ret skrøbelige i psyken. Hvis vi ikke tænker os om og er lidt forsigtige, så ender vi med en hel generation med rablende rengørings-OCD-håndvaskvanvid, siger han og slår fast, at han holder sine to børn hjemme.

Sponsoreret indhold