Kendte18. december 2023

Matthew Perrys ekskæreste kræver undersøgelse efter ketamin-afsløring

Kayti Edwards, der i en periode dannede par med den afdøde ”Venner”-stjerne, mener, at der burde finde en efterforskning af Matthew Perrys læger sted
Matthew Perrys ekskæreste, Kayti Edwards, mener, at et forløb med stoffet ketamin kan have sparket "Venner"-stjernen tilbage i sit misbrug - og hun så flere røde flag op til hans død 
Matthew Perrys ekskæreste, Kayti Edwards, mener, at et forløb med stoffet ketamin kan have sparket "Venner"-stjernen tilbage i sit misbrug - og hun så flere røde flag op til hans død
 Foto: YouTube, Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix

Fredag havde vi endelig svaret på det spørgsmål, der siden den 28. oktober har optaget ”Venner”-fans i hele verden.

For hvordan kunne den blot 54-årige skuespiller Matthew Perry, der er kendt for rollen som Chandler i kultserien om de seks venner i New York, pludselig ud af det blå miste livet i sin jacuzzi i hjemme i Los Angeles?

Det viser sig, at det var ”akutte virkninger af ketamin”, der tog livet af ham.

Men i kølvandet på detaljerne fra obduktionen af Perry, er der dukket om muligt endnu flere spørgsmål op.

Nogle af dem kommer fra stjernens ekskæreste, Kayti Edwards, der højlydt undrer sig over mængden af stofferne i hans blod.

Det gør hun i et interview med amerikanske The Sun.

Skubbet tilbage i misbrug?

For selv om det er kommet frem, at Matthew Perry gennemgik terapi mod depression og angst – og gjorde brug af metoder, som blandt andet involverede infusioner med stoffet ketamin – så mener Edwards, at det er utænkeligt, at mængden af ketamin i skuespillerens blod kan stamme fra de sessioner, som han havde været til halvanden uge før sin død.

Ydermere finder hun det usandsynligt, at han kan have anskaffet stofferne på gaden.

En læge må være involveret, mener hun.

Derfor kræver hun en undersøgelse af netop de læger og sygeplejersker, som Matthew Perry har været i kontakt med. For på trods af omverdenens idé om, at Matthew Perry havde sagt farvel til livet med stoffer længe før sin død, så er det ifølge ekskæresten heller ikke sikkert, at ”Venner”-stjernen har haft oplevelsen af et tilbagefald.

– Jeg er ret sikker på, at en infusion med ketamin hos en læge er det samme som at opretholde ædruelighed i Matthews opfattelse, siger hun.

– I hans hoved er det ikke det samme som at købe crack eller heroin på gaden, fortsætter hun.

"Friends"Episode: The One With the Birthing VideoCourteney Cox Arquette, Jennifer Aniston, Matthew Perry02-07-2002 (Season 8)Photo by Danny Feld © 2002 Warner / NBC (Mega Agency TagID: MEGAM2FRNai01_119091.jpg) [Photo via Mega Agency]
Matthew Perrys storhedstid i serien "Venner", som kickstartede både hans og kollegaerne Jennifer Aniston og Courteney Cox' karrierer
 Foto: MEGA

Kayti Edwards, der er 47 år og mor til fire, datede Matthew Perry i 2006, og arbejdede som hans assistent i 2011, da hans stofmisbrug var på sit højeste. De to forblev venner gennem alle årene.

Ekskæresten, som driver en ranch i Yucca Valley i Californien, er overbevist om, at ketamin-behandlingerne kan have givet Perry det sidste skub, så han landede i stoffernes livsfarlige jerngreb igen.

Hun har tidligere fortalt, hvordan hun op til hans død så flere tegn på, at han var begyndt at bruge stoffer i sin hverdag igen. De røde flag inkluderede flere mystiske posts på de sociale medier fra Perry, som havde det med at nævne sit ”Batman”-inspirerede alter ego, ”Mattman”.

Hvad er ketamin?

Ketamin er et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb, især på større dyr fx heste.

Stoffet virker også bedøvende på mennesker, men da det giver forholdsvis kraftige hallucinogene virkninger, bruges det sjældent. Ketamin bliver derimod brugt som et rusmiddel på grund af dets hallucinogene effekt.

At ketamin er et hallucinogent stof, betyder, at det ved indtagelse gennem snifning, indtagelse, rygning eller indsprøjtning i en blodåre, giver sanseindtryk i centralnervesystemet, så man ser ting og hører lyde, der ikke findes i virkeligheden.

Kilde: Leksikonet Altomstoffer.dk

Noget, som han ifølge ekskæresten Kayti ofte gjorde, når han var påvirket eller høj på stoffer.

Hun beskrev også allerede kort efter det chokerende dødsfald, at han nød at gå i vandet, når han tog stoffer helt alene. Flere bemærkede også, hvordan Perrys allersidste Instagram-opslag nogensinde viser ham siddende i sit spabad – samme sted, hvor han kort efter blev fundet livløs.

Matthew Perrys uhyggelige sidste Instagram-opslag kan ses her:

På ingen måde chokerende

Kayti Edwards fortæller videre, at hun ikke være overrasket over den nye viden, som obduktionsrapporten fredag kunne bidrage med.

– Jeg vidste allerede, hvad det handlede om, så det var på ingen måde chokerende for mig.

Mens han levede, lagde Matthew Perry aldrig skjule på, hvordan alkohol og stoffer havde et alt for godt tag i ham.

Matthew Perry's home is full of love and gifts honoring him. Hired security have been placed at the home to watch over the home where he stated people are coming in droves to pay respects, take selfies and view the place where Mathew pied. His car still seen in the driveway, even plugged in for charging,. 04 Nov 2023 Pictured: Matthew Perry home. Photo credit: APEX / MEGA TheMegaAgency.com +1 888 505 6342 (Mega Agency TagID: MEGA1055762_006.jpg) [Photo via Mega Agency]
Foan Matthew Perrys hjem i Los Angeles hobede blomster og hilsner sig op i dagene efter hans pludselige død i slutningen af oktober.
 Foto: APEX / MEGA

Tallene taler deres tydelige sprog: Skuespilleren blev opereret hele 12 gange for at redde hans liv, ligesom han har været i afvænning 15 gange.

Derudover har han deltaget i intet mindre end 6.000 Anonyme Alkoholikere-møder, ligesom han angiveligt brugte over 63 mio. kr. i kampen for at blive stoffri.

Da de tragiske nyheder om Matthew Perrys død nåede verden rundt, stod det klart, at der ikke umiddelbart var blevet fundet stoffer i hans hjem i det ekstravagante Pacific Palisades.

Ifølge rapporten var der heller ikke spor af alkohol, amfetamin, kokain, heroin eller fentanyl i hans blod.

Lyt til SE og HØRs "Sladderministeriet" her:

Sponsoreret indhold