Kendte19. februar 2024

Matthew Perry forbigået ved BAFTA-hyldest: Nu raser fans

Det er bestemt ikke faldet i god jord blandt fans af tv-serien ”Venner”, at der tilsyneladende ikke var plads til den afdøde skuespiller bag karakteren Chandler i mindesegmentet under søndagens prisuddeling
Matthew Perry dukkede aldrig op i kavalkaden af portrætter, der hylder afdøde skuespillere, under den britiske filmpris.
Matthew Perry dukkede aldrig op i kavalkaden af portrætter, der hylder afdøde skuespillere, under den britiske filmpris.
 Foto: Ritzau Scanpix, Gabriel BOUYS / AFP

So no one told you BAFTA was gonna be this way.

Og det havde nok heller ikke været populært, hvis producerne bag prisshowet – der betragtes som den britiske udgave af prestigeprisen Oscar – allerede op til søndagens uddeling havde meldt ud, at de ville undlade afdøde Matthew Perry i deres hyldest af filmfolk, som vi har mistet det forgangne år.

Men det gjorde de. Til stor frustration for ”Venner”-fans på internettet.

Rigtig mange af dem udtrykte deres bedrøvelse og chok på det sociale medie X. En bruger, som kalder Perry ”en af de mest talentfulde skuespillere i sin generation” spørger for eksempel:

– Hvor er Matthew Perry i jeres hyldest til dem, der er døde?

En anden refererer til den detalje, som kan have haft indflydelse på BAFTAS beslutning om at have ham med i rækken af kendte ansigter, der dukkede op på skærmen, mens ”Ted Lasso”-stjernen Hannah Waddingham sang et cover af Cyndi Laupers ”Time After Time”.

Må vente til maj

Matthew Perry, der døde i en alder af 54 år tilbage i oktober, var nemlig bedst kendt fra sin medvirken i tv-serien ”Venner”, og det faktum at den britiske BAFTA centrerer sig om filmpræstationer, kan ligge til grund for hans fravær i hyldesten.

– Chokerende og forkert, BAFTA. Matthew var også filmskuespiller, skriver vedkommende.

Holdet bag den britiske filmpris besluttede sig søndag aften for at svare på en fans henvendelse, der blot lød: ”No Matthew Perry?”

– Matthew Perry vil blive mindet ved dette års tv-prisceremoni, skriver de tilbage som svar.

BAFTAs TV Awards løber af stablen i maj.

Nok var Matthew Perry først og fremmest en del af de legendariske seks venner og opgangsfæller i 90'er-serien, men fans har ret i, at han også gennem karrieren slog sig løs på film.

Han medvirkede blandt andet i komedien "17 Again" med Zac Efron, "Fools Rush In" fra 1997 og "The Ron Clark Story".

”Venner”-stjernen blev fundet i sin jacuzzi og erklæret død den 28. oktober, hvilket chokerede fans af den ikoniske tv-serie fra hele verden.

To måneder efter kom det frem, at det var akutte virkninger af stoffet ketamin samt hjertekarsygdom, der var medvirkende årsager til, at Matthew Perry i oktober druknede i sin pool i hjemmet i Los Angeles.

De helt store prisvindere ved søndagens BAFTA var ikke overraskende filmene "Oppenheimer" og "Poor Things". Hovedrollen i førstnævnte, Cillian Murphy, løb med prisen for årets mandlige skuespiller, mens Emma Stone, der udfyldte rollen som Bella Baxter i "Poor Things" fik tildelt prisen for årets kvindelige skuespiller.

Sponsoreret indhold