Kendte31. oktober 2022

Matthew Perry afslører: Bundede en hel flaske vin som 14-årig

“Venner”-stjernen Matthew Perry afslører nu, at hans misbrug begyndte i en meget ung alder
Matthew Perry fotograferet i slutningen af oktober 2022 i forbindelse med promoveringen af erindringsbogen “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, der udkommer 1. november
Matthew Perry fotograferet i slutningen af oktober 2022 i forbindelse med promoveringen af erindringsbogen “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, der udkommer 1. november
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er ingen hemmelighed, at “Venner”-stjernen Matthew Perry har levet et hårdt liv med et voldsomt misbrug af både alkohol og piller.

Særligt i årene, hvor han spillede rollen som Chandler Big i hitserien “Venner”, kæmpede den amerikanske skuespiller med sine indre dæmoner.

Nu afslører han dog, at han indledte sit misbrug i en særdeles ung alder.

I et interview med ABC News’ vært Diane Sawyer fortæller den 53-årige stjerne, at han var bare 14 år, da han første gang tømte en hel flaske vin.

Matthew Perry til premiere på filmen "The Invention Of Lying" i september 2009. 
Matthew Perry til premiere på filmen "The Invention Of Lying" i september 2009.
 Foto: Ritzau Scanpix

Episoden blev på mange måder skelsættende for den unge teenager.

– Jeg lå i græsset og var i himlen, fortæller Matthew Perry.

– Jeg tænkte for mig selv: “Det her må være sådan, at nogle mennesker har det hele tiden”, tilføjer han.

Bare fire år senere – da Matthew Perry var fyldt 18 år – var alkoholen blevet en fast følgesvend.

– Jeg drak hver dag, fortæller han i interviewet med Diane Sawyer.

Alle "Venner"-stjernerne til premiere i september 2002: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston og Matt LeBlanc.
Alle "Venner"-stjernerne til premiere i september 2002: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston og Matt LeBlanc.
 Foto: Ritzau Scanpix

Senere i livet begyndte han også at tage smertestillende receptpligtig medicin. Matthew Perry forklarer, at det skete i 1997 efter en jetski-ulykke under optagelserne til filmen “Fools Rush In”.

På det tidspunkt var Matthew Perry godt i gang med sin succes i “Venner”.

– Jeg kunne vågne op og tænke, at jeg havde brug for at tage 55 piller, for ellers ville jeg blive virkelig syg.

– Det mest mærkelige var, at jeg om søndagen ville tage til åbent hus og gå ind på badeværelserne for at se, hvilke piller der var, som jeg kunne stjæle, afslører Matthew Perry.

Matthew Perry fotograferet i 2000.
Matthew Perry fotograferet i 2000.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg tror bare, at de tænkte: “Altså der er ingen chancer for, at det var Chandler, der stjal fra os”.

De sidste 30 år har Matthew Perry kæmpet med sit misbrug. Han har 15 gange været indlagt på en afvænningsklinik, ligesom han har deltaget i mere end 6.000 AA-møder. Han fortæller også, at hans misbrug flere gange var ved at tage livet af ham, og at han har gennemgået intet mindre end 14 operationer. I ét af tilfældene tilbragte han desuden to uger i koma.

“Venner”-stjernen fastholder dog, at han aldrig drak alkohol eller tog piller, mens han indspillede.

– Jeg lavede den regel, at jeg ikke ville tage noget på arbejde. Så det gjorde jeg ikke, men jeg ville møde op med forfærdelige tømmermænd. Jeg rystede helt. Jeg elskede Chandler, jeg elskede serien. Og jeg vidste, at jeg skulle huske disse øjeblikke, for dette ville være den bedste tid i mit liv, og jeg ved, at jeg aldrig ville tilgive mig selv, hvis jeg ødelagde det, fortæller Matthew Perry.

I dag er Matthew Perry ude af sit misbrug og aktuel med sin erindringsbog “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, der udkommer 1. november.

Sponsoreret indhold