Matthew McConaugheys bumsehelvede

Foto: Privat

Han har altid haft udseendet med sig – men i en kort periode i teenageårene var Matthew McConaughey plaget voldsomt af bumser og uren hud.

Moderen solgte hudplejeproduktet Oil of Mink, og hun syntes da også, at det var en god ide at få sin teenagesøn til at bruge produktet, som hun ellers solgte til sine kvindelige kunder.

- Jeg var i puberteten – du ved, kønshårene voksede, stenene faldt ned, stemmen blev dybere og … et par bumser. Så en dag kiggede min mor på mig og sagde: ”Du burde bruge Oil of Mink”, skriver McConaughey i sin bog ”Greenlights”.

Sønnen gjorde, som hans mor sagde, men det gik ikke så godt med produktet. Der kom flere bumser til, men hans mor mente, at det bare var produktet, der virkede og trak urenhederne ud, så han fortsatte.

Det resulterede i ekstrem akne efter 12 dages brug – og moderen ringede til sin chef, som kom over og kiggede på unge Matthew. Hun mente bare, at han skulle fortsætte, og at Oil of Mink virkede.

- Efter tre uger var mine kinder hævede (...) Cyster med pus, jeg lignede en helt anden person, skriver han.

Matthew valgte dog heldigvis efter 21 dages brug at smutte forbi en hudlæge, der var i chok. Produktet var til ældre kvinders hud, og ødelagde hans teenageansigt – hans porer var fuldstændig blokkede, og hvis han havde ventet meget længere, ville han have endt med ar i hele ansigtet. Han fik recept på medicinen acutane – og det hjalp. Efter et par uger var alt okay igen.

Familien prøvede at sagsøge firmaet.

- Far tog mig med til sin advokat, Jerry Harris, og de forklarede hele sagen. Jerry var helt enig i, at de havde en sag, og optog Matthew, der fortalte, hvor slemt det havde været, at det havde påvirket hans selvtillid, at det havde ødelagt hans forhold til piger.

Men da sagen skulle op et par år efter, blev den afvist – da det var lidt svært at godtgøre, at Matthew McConaughey skulle være ødelagt for livet af episoden. Firmaets forsvarsadvokat hev nemlig et billede frem fra skuespillerens årbog.

Efter bumseepisoden var han i skolen efterfølgende blevet valgt til “Most Handsome” (Flotteste fyr, red.)… Ingen erstatning til familien McConaughey.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close