Kendte 12. februar

"Matrix"-producer sagsøger over dårligt billetsalg: Skyder skylden på HBO Max

Streamingtjenester er ikke en god ting for salget af biografbilletter. Det har fået en "Matrix"-producer til at sagsøge Warner Bros.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det der med streaming er tilsyneladende ikke lykken for alle. Slet ikke for en amerikansk filmproducer. 

Produktionsselskabet Village Roadshow Entertainment Group, der står bag den nye film "The Matrix Resurrections", har nemlig valgt at slæbe Warner Bros. i retten over filmens skuffende billetsalg. 

De påstår nemlig, at filmens distributør (Warner Bros.) har overtrådt den kontrakt, der blev indgået i forbindelse med, hvornår filmen skulle have streamingpremiere efter biografpremieren. Det skriver Wall Street Journal.

Artiklen fortsætter efter billedet...

“Matrix”-stjernerne Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss vendte begge tilbage til den længe ventede Blockbusterfilm. Et kæmpe biografhit blev det dog ikke. (Foto: Warner Bros.)

Det amerikanske publikum kunne nemlig opleve premierefilmen både i biografen og på HBO Max samtidig, og det var eftersigende ikke en del af aftalen. 

- Warner Bros. eneste formål med at rykke udgivelsesdatoen af "The Matrix Resurrections" frem var for at skabe en desperat tiltrængt bølge af HBO Max-abonnenter ved årets udgang på trods af, at de udmærket vidste, at det ville ødelægge filmens indtægt fra billetsalg, lyder kritikken fra Village Roadshow. 

Den fjerde film i "Matrix"-serien med Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss i hovedrolleren formåede at indtjene 10,7 millioner dollars i åbningsweekenden i USA.

Det er kun en brøkdel af, hvad den oprindelige filmtrilogi formåede at indtjene - til trods for at den nyeste "Matrix"-film har fået premiere i langt flere biografer. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Marvel

Scarlett Johansson mente, hun gik glip af en stor sum penge, fordi Disney havde valgt at udgive "Black Widow" samtidig med, at den fortsat kørte i biograferne. (Foto: MEGA) 

Scarlett Johansson rasende på Disney

Det er bestemt ikke første gang, at producere bliver uvenner med distributører og streamingtjenester over lige netop dette problem. 

I 2021 var det den amerikanske skuespillerinde Scarlett Johansson, der valgte at sagsøge Disney.

Hun mente nemlig også, at superheltefilmens billetsalg havde lidt under, at Disney valgte at smide "Black Widow" op på streamingtjenesten Disney+, mens filmen stadig kørte i biograferne. Noget, der eftersigende havde store konsekvenser for Johanssons lønseddel. 

Scarlett Johansson og Disney indgik efter et par måneder et forlig, som Disneys indholdschef, Alan Bergman, tilsyneladende var ganske tilfreds med. 

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at nå frem til en fælles aftale med Scarlett Johansson vedrørende "Black Widow". 

Nogenlunde de samme ord kom fra Scarlett Johansson. Det blev dog aldrig offentliggjort, hvilken aftale parterne kom frem til. 

Sponsoreret indhold