Kendte19. september 2021

Mathilde Falch får desperate beskeder: Hjælp mig

Sangeren giver håb til andre, når hun fortæller om sine vilde nedture
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kommer nemt til at lyde som en sygejournal, når Mathilde Falch fortæller om sine ungdomsår: anoreksi, selvmordstanker og alkoholisme var blandt emnerne, da den 31-årige sanger åbnede historiebogen i søndagens “Toppen af poppen” på TV 2.

I virkeligheden er de dystre historier langt fra yngste-Falchens liv i dag.

– Mit liv er enormt lyst. Jeg har min søn, og jeg har verdens dejligste mand. Han er komiker, og vi bruger rigtig meget tid på at komme på sjove ting til hans arbejde, og det gør mig rigtig glad. At få folk til at grine er det ypperste, jeg ved – også til mine egne koncerter.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_mho5457.jpg

Mathilde har sit eget pladeselskab og har nu udsendt fire album. Ved siden af musikken er hun ved at uddanne sig til zoneterapeut. Foto: Aller Media

- Mine problemer ligger jo langt tilbage, men folk kontakter mig stadig og siger, at de er kede af at høre, at jeg har det dårligt. Det er superirriterende for mig, især efter jeg er blevet mor, for jeg har ikke lyst til, at folk tror, at jeg er ude at skide, når jeg har et barn, fortæller Mathilde.

Savnede rollemodel

Alligevel har hun ikke tænkt sig at holde op med at fortælle sin historie, når hun bliver spurgt til den. For her har hun muligheden for at hjælpe andre – blandt andet ved at være den rollemodel, som hun selv manglede, da hun var i det dybeste hul.

– Jeg er så taknemmelig for at være kommet ud af det, at jeg også føler et ansvar og en lyst til at bruge mit liv på noget, der giver mening.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/fe-900846.jpg

På mange måder går Mathilde i sin fars fodspor. Hun håber dog ikke at nå samme superstjernestatus, som Michael Falch, 64, havde i 80’erne. Foto: Maria Sattrup

- Jeg får dagligt beskeder fra mennesker, der enten er pårørende eller selv kæmper med noget. De ved ikke, hvor de skal gå hen for at få hjælp – og så kontakter de mig. Det siger lidt om, hvor desperat man kan være, siger hun.

Vil ikke være for kendt

Som datter af sanger/skuespillerstjernen Michael Falch kender Mathilde alt til livet som kendt ansigt. Hun er ikke selv nået op i samme luftlag – og håber heller ikke, at hun gør det.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mathilde_falck-06-cpo.jpg

Mathilde er gift med komikeren Jesper Juhl, 41, som hun har sønnen Leo med. Foto: Aller Media

Derfor tænkte hun sig om en ekstra gang, da hun blev spurgt, om hun kunne tænke sig at være med i “Toppen af poppen”.

– Jeg havde lyst til at være med i programmet, men jeg var ikke sikker på, at jeg havde lyst til at blive mere kendt. Jeg ved ikke, om det er rart at være. Jeg er glad for mit liv, som det er.

Det må ikke fylde for meget at være på tv. Det er ikke vigtigt. Man kan blive afhængig af at være kendt. Så får man en frygt for, om man ikke er nok på skærmen, og om der så ikke kommer publikum til koncerterne.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_mho3012.jpg

– Jeg kan mærke, at der er så mange unge mennesker, der har det dårligt, fortæller Mathilde Falch, der håber at være rollemodellen, der kan vise, at man kan komme ud på den anden side på trods af psykiske problemer. Derfor er hun også ambassadør for Foreningen Sind. Foto: Martin Høien

- Jeg er en spillesteds-type, og det er ikke vigtigt for mig at være på tv. For mig handler det ikke om ”mere vil have mere”, jeg er bare taknemmelig for det, jeg allerede har, siger sangeren, der alligevel takkede ja til en omgang på “Toppen af poppen”.

– Jeg håber bare, at folk får lyst til at komme ud og høre livemusik, når de ser programmet.

Sponsoreret indhold