Kendte5. oktober 2017

Massemorderen sendte kæresten væk inden massakren

Massemorderen Stephen Paddock ville ikke have, at kæresten kom på tværs af blodbadet i Las vegas
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/massemorderen-stephen-paddock_0.jpg
 Foto: All Over Press

Det store spørgsmål 'hvorfor' som alle søger svar på efter massakren i Las Vegas søndag aften er stadig ubesvaret.

Hvad får en 64-årig pensioneret regnskabsmand som Stephen Paddock, der havde millioner på bankbogen efter vellykkede investeringer på ejendomsmarkedet, til at blive gerningsmand til USAs værste masseskyderi med 58 dræbte og 527 sårede.

Og politiet i Las Vegas er endnu ikke kommet nærmere et motiv til den forfærdelige gerning, som aldrig kan retfærdigøres, men måske med tiden forklares.

På et bord ved siden af den døde Stephen Paddock og hans forfærdelige våbenarsenal på hans hotelværelse på 32. etage på Mandalay Bay lå en håndskrevet seddel, viser TV-billeder og fotos fra værelset.

Kevin McMahill fra Las Vegas' politi bekræfter ægtheden af billederne.

https://imgix.seoghoer.dk/massemorderen-seddel-041020.jpg

På bordet i Stephen Paddocks hotelværelse er fundet noget, der kan ligne en håndskrevet seddel. (Foto: Twitter)

- Ingen er mere ivrige end os og de efterladte og de pårørende til ofrene i forhold til at finde ud af motivet, men det er vores ansvar, at det bliver gjort på den rigtige måde, og derfor kommer det til at tage tid, siger McMahill, uden at uddybe om det, der måtte stå på sedlen, har hjulpet motivet på vej med at etablere et motiv.

Paddock havde over flere dage i ti kufferter smuglet 23 kraftige våben ind på hotelværelset, så han kunne sprede maksimal ødelæggelse, da han lod kuglerne gennemhulle de mange ofre på festivalpladsen, der var forsmalet for at høre en country-koncert.

Kæresten til massemorderen afhørt af FBI

Politiet håber, at Paddocks kæreste, 62-årige Marilou Danley, kan bidrage til opklaringen.

Hun bliver onsdag afhørt af FBI, efter at hun er kommet hjem fra Filippinerne, hvor hun oprindeligt stammer fra.

Hun var således slet ikke i USA, da massakren fandt sted.

Det var Stephen Paddock selv, der sendte hende til Filippinerne på ferie, hvor hun ankom den 15. september - 13 dage før Stephen Paddock indlogerede sig på Mandalay Bay.

Det fortæller Marilou Danleys to søstre, der bor i Australien, i et interview med en australsk TV-station.

- Han sendte hende væk, så han kunne planlægge det uden afbrydelser. Og på en eller anden måde takker jeg ham for at spare min søsters liv, selv om det på ingen måde kan kompensere for hans frygtelige gerning og drabene på alle de mennesker, siger den ene søster ifølge New York Times.

- Hun vidste ikke engang, at hun skulle til Filippinerne, før Stephen pludselig kom og sagde, 'Marilou, jeg har fundet dig en billig billet til Filippinerne, siger den ene søster. De fortæller begge, at Marilou Danley var stormende forelsket i Stephen Paddock. - Hun er sikkert endnu mere chokeret over dette, end vi er. Hun er et kærligt menneske, og Stephen har gjort dette helt på egen hånd, siger søstrene.
https://imgix.seoghoer.dk/marilou-danley.jpg
 Foto: All Over Press
Marilou Danley. (Foto: All Over Press) Marilou Danley returnerede tirsdag aften til USA, hvor hun landede i Los Angeles International Airport. Hun undveg de ventende journalister og ankom onsdag til FBIs hovedkvarter i Los Angeles, hvor hun skal afhøres. Hun er hverken mistænkt eller sigtet i sagen, men er måske et af meget få mennesker, der måske kan kaste lys over, hvad der fik Stephen Paddock til at dræbe og såre så mange mennesker fra sit hotelværelse i Las Vegas. FBI har varslet, at man efter afhøringen af Marilou Danley vil komme med en udtalelse. Galleri med ofrene for masseskyderiet og de våben, der blev brugt:

Ofrene for skyderiet i Las Vegas, oktober 2017 - samt de våben der blev brugt

Sponsoreret indhold