Kendte 23. august 2021

"The Masked Singer" kommer til Danmark

”Hvem holder masken” får premiere på TV 2 til november
Foto: Thomas Laursen

En frø, en babusjkadukke og en enhjørning går på scenen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sådan har det set ud i en række lande, når det yderst populære sangprogram ”The Masked Singer” er rullet over skærmen. Og nu er turen så kommet til Danmark.

Det skriver TV 2, som til november lægger kanal til ”Hvem holder masken”. Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at en række kendte danskere skal slå sig løs på scenen – både med sang og dans – hvorefter et dommerpanel i samarbejde med seerne skal gætte, hvem der gemmer sig bag de mange farverige udklædninger.

Når de maskerede hovedpersoner taler, er deres stemmer forvrængede, og det er kun deres sangstemme og de tilhørende ledetråde, der kan hjælpe seerne med at gætte deres identitet.

- 'Hvem holder masken?' er både surrealistisk, sjovt og stærkt vanedannende, og vi håber, at seerne vil kaste sig grådigt over gættelegen, som vi har set det i andre lande, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Originalkonceptet bag ”The Masked Singer” er koreansk, og bliver kaldt for det mest hemmelige underholdningsformat på tv.

Mest sete i Norge

I dag produceres det i 46 lande, herunder Australien, England, USA og Finland. I vores eget naboland, Norge, har programmet fået titlen ”Maskorama” og det blev sidste år årets mest sete tv-program på NRK.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

I USA har stjerner som Bobby Brown, Lil Wayne, La Toya Jackson, Tori Spelling og Caitlyn Jenner optrådt bag maskerne. (Foto: MEGA)

- 'The Masked Singer' er kommet på alles læber, fordi folk så gerne vil følge ledetrådene og regne ud, hvem der gemmer sig bag forklædningerne. Både børn, unge og voksne vil fascineres af det legesyge og humoristiske univers, og så er der bare noget ved hemmeligheder og ledetråde, der kan sætte den indre detektiv på overarbejde, fortæller Thomas Richardt Strøbech.

Hundrede procent hemmeligt

Castet i ”Hvem holder masken” er i sagens natur hemmeligt lige til allersidste afsløring på scenen. End ikke programmets danske vært ved, hvilke udklædte danske kendisser, hun skal præsentere.  

- Det her underholdningsprogram minder på ingen måde om noget show, jeg har set før! Det er spektakulært og enormt fascinerede med de vildeste udklædninger, man kan forestille sig. Både min søn og jeg har set den svenske version og er blevet helt opslugt af mysteriet om, hvem der gemmer sig bag udklædningerne. Ligegyldig om man er barn, ung eller voksen, så er hemmeligheder noget, der bare må opklares - og så er hele showet i sig selv en kæmpe fest, fortæller den kommende vært til TV 2, før hun fortsætter:

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle være vært på et underholdningsprogram, hvor ikke engang jeg ved, hvem hovedpersonerne er. Det bliver så sjovt, og jeg glæder mig helt vildt til at dele gættelegen med resten af Danmark.

”Hvem holder masken” får premiere i november på TV 2 og Tv 2 PLAY

Sponsoreret indhold