Kendte13. oktober 2022

Martin Jensen skal optræde til VM i Qatar

Den danske DJ optræder hele otte gange under slutrunden
Martin Jensen skal optræde i Qatar, mens at der spilles VM i landet.
Martin Jensen skal optræde i Qatar, mens at der spilles VM i landet.
 Foto: Hanne Juul

I sidste uge kom det frem, at den danske DJ Morten Breum skal optræde til VM i Qatar, og knap er den nyhed landet, før endnu en dansk DJ er blevet annonceret som performer til VM-festen.

Denne gang er det den tidligere X Factor-dommer Martin Jensen, der blandt andet er på plakaten til Daydream Festival, der afholdes den 22. november i ørkenstaten. VM starter den 20. november.

Ifølge den danske journalist Søren Førby er festivalen sponsoreret direkte af statsvirksomhederne Qatar Airways, Ooredoo og Qatar Tourism.

Martin Jensen nøjes dog ikke med Daydream Festival, for allerede dagen før optræder han til Arcadis koncerter, der er en del af de fan-events, som kommer til at være overalt i hovedstaden Doha, når VM spilles.

Qatar Airways har tidligere været i vælten for at hyre David Beckham til at promovere Qatar op til slutrunden.

I en promoveringsvideo kalder han blandt andet landet for “perfektion”, mens man ser fodboldstjernen besøge forskellige lokationer i landet.

VM i Qatar er blevet massivt kritiseret for at undertrykke basale menneskerettigheder. Migrantarbejdere er døde under opførelsen af de stadioner, som landsholdene skal spille på.

Derudover tolererer landet ikke homoseksualitet. Heller ikke seksuelle relationer mellem ugifte heteroseksuelle par er tilladt.

Qatar har meddelt, at alle er velkomne under VM, men Udenrigsministeriet anbefaler stadig, at man som LGBT+ person eller ugift par undgår fysiske kærtegn i det offentlige rum.

Sponsoreret indhold