Kendte 9. juni 2020

Mark Wahlbergs rørende hyldest til George Floyd giver bagslag

Hollywood-stjernen Mark Wahlberg delte en rørende hyldest til afdøde George Floyd, men havde formentlig ikke forventet, at den ville give bagslag: Den afslørede nemlig skuespillerens mørke fortid
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden George Floyd på brutal vis døde under en anholdelse i Minneapolis 25. maj, er det strømmet ind med kondolencer og ikke mindst protester fra hele verden.

Også nogle af de allerstørste stjerner har udtrykt vrede over racismen – men det er ikke alle stjerner, der er sluppet lige heldigt afsted med at udtrykke deres holdninger.

Senest har Hollywood-stjernen Mark Wahlbergs hyldest til George Floyd mildest talt givet bagslag. Flere har nemlig påpeget skuespillerens mørke og kriminelle fortid, som de mener beviser, at han er – eller hvert fald har været – racist.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mark Wahlbergs hyldest har givet bagslag. Foto: MEGA

Den 49-årige skuespiller delte for fem dage siden et billede af George Floyd på sin instagram-profil. Til billedet skrev stjernen:

- Drabet på George Floyd er hjerteskærende. Vi må alle stå sammen for at fikse dette. Jeg beder for os alle. Gud velsigne os, skrev skuespilleren.

Flere har dog påpeget, at Mark Wahlberg ikke burde udtrykke sin mening i denne sag – særligt set i lyset af, at han var involveret i flere dramatiske episoder i 1980’erne, der ifølge flere beviser, at Mark Wahlberg er – eller hvert fald har været – racist.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Kan du huske, da du kastede sten efter en lille sort pige, spørger én instagram-bruger således, mens en anden skriver:

- Skam dig. Efter hvad du har gjort???

- Var det ikke dig, der har begået flere hadforbrydelser, som du ville benådes for?, spørger en anden instagram-bruger.

- Du burde være i fængslet. Du burde IKKE være kendt. Jeg kan IKKE forstå, at jeg har set og BETALT for dit arbejde. Aldrig aldrig igen, skriver en anden bruger på instagram.

- Du har begået hadforbrydelser Mark og har forsøgt at få dem fjernet fra din straffeattest. Det glemmer ingen nogensinde, lyder det fra en anden vred instagram-bruger.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mark Wahlberg har en mørk og kriminel fortid, der ifølge flere beviser, at han er racist. Foto: MEGA

Episoderne, som flere brugere hentyder til, fandt sted tilbage i 1980’erne, før skuespilleren slog igennem.

Første episode fandt sted i 1986, da skuespilleren var. 15 år. Ifølge retsdokumenter var Mark Wahlberg sammen med en gruppe af hvide drenge, der jagtede en gruppe sorte børn, der var på skoletur i Boston. Mark Wahlberg og de andre drenge kastede sten efter dem og råbte racistiske ord efter dem.

Tre år senere indtraf så en mere alvorlig episode, hvilket kostede Mark Wahlberg en tur bag tremmer. Han blev han dømt for at have tævet en vietnamesisk butiksansat så voldsomt, at han mistede bevidstheden. Også under dette overfald råbte Mark Wahlberg racistiske skældsord.

Skuespilleren afsonede i alt 45 dage af sin to år lange fængselsdom. Han har siden undskyldt for episoden, men det vakte opsigt, da han tilbage i 2014 forsøgte at blive benådet for selve episoden.

Artiklen fortsætter under billedet...

George Floyd døde 25. maj under en brutal anholdelse i den amerikanske storby Minneapolis. Foto: MEGA

- Jeg er faktisk ligeglad med, hvem han er. Det undskylder intet. Hvis du én gang er racist, vil du altid være racist. Og at han ønsker at få det slettet, er forkert i min verden, fortalte Kristyn Atwood, der var en af ofrene for 1986-episoden.

Det lykkedes aldrig Mark Wahlberg at få slettet lovovertrædelsen. I et interview i 2016 indrømmede han, at han fortrød, at han end havde forsøgt at få den slettet:

- Jeg havde ikke brug for det, for jeg har brugt 28 år på at gøre uret ret. Jeg har ikke brug for et stykke papir til at bevise det, fortalte skuespilleren dengang.

 

Sponsoreret indhold