Kendte6. april 2023

Mark Stokholms lykkelige ægteskab: Vi skændes, så det brager

“Aftenshowet”-værten og hustruen har været sammen i 27 år – men lægger ikke skjul på, at bølgerne også kan gå højt
Mark Stokholm og Camilla Stokholm Bjørkmann
Mark Stokholm, som søndag den 9. april fylder 50, har været sammen med Camilla Stokholm Bjørkmann, 51, i 27 år.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: DR-vært Mark Stokholm: - Det var upassende

Søndag den 9. april kan Mark Stokholm fejre 50-års fødselsdag – og skal “Aftenshowet”-værten se tilbage på højdepunkterne i sit liv, er han ikke tvivl om, hvad der rangerer højest:

– Det er dem, jeg bor sammen med. Der er ikke noget, der bliver ret meget større end ens børn.

Lige efter kommer det at møde Camilla og være sammen med hende. Der er ikke rigtig noget, der kommer op i nærheden af det, siger Mark Stokholm, da SE og HØR besøger ham i hjemmet i Roskilde.

Mark Stokholm
– Jeg har det cool nok med det, men det går for alvor op for én, at det meste af livet nu for alvor er gået, siger Mark Stokholm om sin 50-års fødselsdag.
 Foto: Martin Høien

Sammen med hustruen, Camilla Stokholm Bjørkmann, 51, har tv-værten børnene Aja, 23, Mads, som fylder 21 samme dag, som faderen fylder 50, og Vilma på 15.

Det er knap 27 år siden, Mark Stokholm og Camilla mødte hinanden til Sankthans i 1996.

– Og så kom jeg aldrig hjem, siger skærmtrolden, som stort set flyttede sammen med Camilla med det samme.

Uromantisk bryllup

Få år senere blev parret forældre til Aja, og kort tid efter sagde de ja til hinanden.

– Så vi har snart sølvbryllup, fortæller DR-værten, som i år 2000 blev gift med Camilla på Københavns Rådhus.

– Det var faktisk meget uromantisk. Vi havde ikke en klejne, så vi holdt ikke noget.

Aja, Vilma og Mark Stokholm
Mark Stokholm har døtrene Aja, 23, der læser jura, og Vilma, 15. Tv-værten er glad for, han fik børn i en relativt ung alder. – Vi fik vores første, da jeg var 26, og det er jeg virkelig glad for, for nu har man ligesom i den anden ende noget frihed, som andre på vores alder måske ikke har på samme måde.
 Foto: Jesper Sunesen

– Vi blev gift på rådhuset og var ude at spise frokost med min svigerinde og svoger, som var vidner, siger Mark Stokholm og fortæller, at det var af praktiske årsager, parret blev gift.

Planen var, at de ville holde bryllupsfest på et senere tidspunkt – og det gjorde de så i 2014.

– Der holdt vi et brag af en fest, siger Stokholm om festen, som fandt sted på Humleorehus ved Borup på Sjælland.

Mads
Udover døtrene har Mark Stokholm og hustruen også sønnen Mads, 21, som arbejder fuldtid på McDonald’s, indtil han finder ud af, hvad han skal læse.
 Foto: Thomas Laursen

Åndssvage skænderier

Hvis Stokholm skal sætte nogle ord på, hvordan han og fruen har formået at holde sammen i så mange år, lyder forklaringen:

– Vi plejer at sige, at det er, fordi vi skændes jævnligt, ler han.

– Og det er ikke engang, fordi vi er gode til at skændes. Vi kan virkelig blive uvenner.

– Det er helt åndssvagt – og nogle gange er det over nogle tossede ting. Vi har begge travlt, og Camilla har sin egen virksomhed.

Mark Stokholm
Mark Stokholm nyder det sted, han er i sit liv i dag. – Jeg har en dejlig kone og en dejlig familie, et job, som jeg er superglad for, gode venner og fritidsinteresser, som jeg nyder.
 Foto: Martin Høien

– Men vi er også gode til at få det landet igen. Vi er i hvert fald ikke bange for konflikterne, siger han med et smil og fortsætter:

– Men det, tror jeg, på en eller anden måde er vigtigt.

– Og så har det bare vist sig, at vi har kunnet ændre os sammen. For vi er på ingen måder de samme, som da vi mødte hinanden, fastslår han.

“Du kan godt”

Dengang havde Mark Stokholm slet ikke forestillet sig, han skulle lave det, han gør i dag.

– Og det betyder jo noget for, hvordan mit liv er, og hvilken person jeg er blevet.

– Jeg er nok mere ekstrovert i dag, end jeg var for 25 år siden – og det tror jeg ikke er uden Camillas fortjeneste.

– Det er ofte hende, der har puffet til mig og sagt: “Det kan du da godt, det der! Kom nu!”. Hvor jeg måske nogle gange har været sådan lidt: “Arhhh …”, “jeg er også fra Jylland”, “skomager, bliv ved din læst”, og “der er sikkert også nogle, der er bedre end mig”, erkender Mark Stokholm.

Mette Bluhme Rieck, Kristian Ring-Hansen Holt, Nola Grace Gaardmand og Mark Stokholm
Siden 2011 har Mark Stokholm været vært på DR’s “Aftenshowet”. – Da jeg kom over på “Aftenshowet” (fra TV 2 NEWS, red.), var det som om, jeg fandt et program, som på en eller anden måde bare passede til mig, indrømmer han.
 Foto: DR

– Så på den måde har vi hjulpet hinanden. Da Camilla startede virksomhed, hjalp jeg også hende med alle mulige ting.

– Så vi har udviklet os sammen, og det, tror jeg, har betydet rigtig meget.

– Der er ingen tvivl om, at det også kunne være gået galt, hvis vi nu havde udviklet os i hver vores retning, så det er også held på en eller anden måde; at det har vist sig, at vi gerne vil det samme.

– Vi har hele tiden villet det samme i forhold til familien, og det, tror jeg, er enormt vigtigt, lyder det fra den snart halvrunde herre.

Fortid i Forsvaret

– Jeg havde fået udsat min værnepligt ad forskellige omgange, og lige pludselig landede der en indkaldelse til Søværnet, fortæller Stokholm, som efter grundforløbet kom på krigsskibet Olfert Fischer og endte med at være i Forsvaret i to år.

Mark Stokholm
To år gammel i 1975. Mark Stokholm har fem søskende. – Både min mor og far havde været gift før, siger tv-værten og fortæller, at både moderen og faderen havde en dreng og en pige hver, da de fandt sammen og fik Mark og hans lillebror.
 Foto: Martin Høien

– Og var heldig at være der på et tidspunkt, hvor der ikke skete en skid, siger han og fortæller, at han i dag en gang imellem laver lidt arbejde for soldaterveteraner og bl.a. speaker til kørestolsrugby på Folkemødet på Bornholm.

– Jeg sætter meget stor pris på dem, der er villige til at betale den pris – og har gjort det. Der er flere af dem, end man tror, lyder det.

Sponsoreret indhold