Kendte 18. maj 2021

Marie Bach Hansen: - Jeg lå under dynen og græd en hel dag

Yderst grove kommentarer efter en radiooptræden sendte den 35-årige skuespillerinde helt i gulvet
Foto: Dan Mariegaard

Egentlig havde hun glædet sig til at medvirke i det legendariske dilemmaprogram, ”Mads og Monopolet” dengang for otte år siden.

Men turen i æteren blev hurtigt efter sending vendt til en nedslående oplevelse for den i dag 35-årige ”Hvide Sande”-stjerne Marie Bach Hansen.

Det fortæller hun nu i et længere Femina-interview.

– Da jeg kom hjem, var jeg helt oppe at køre over, at jeg havde været med, og hvor sjovt det havde været. Men så kom jeg til at gå ind og se kommentarsporet til programmet, hvor der var nogen, der svinede mig til, fortæller skuespillerinden, som dengang var aktuel i DR-succesen ”Arvingerne” sammen med sine medpaneldeltagere Trine Dyrholm og Carsten Bjørnlund. 

– De mente åbenbart, at jeg var for irriterende at høre på, og kommentarerne var noget a la: ”Er der ikke nogen, der kan få hende til at holde kæft?” og ”Hold kæft, hvor er hun irriterende at høre på!”

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Marie Bach Hansen fortæller videre, at det dengang var et kæmpe chok for hende at læse de voldsomme tilsvininger og grove kommentarer.

Jeg lå under dynen og græd en hel dag. For dengang for otte år siden talte vi ikke om den syge debatkultur, der er opstået med de sociale medier, så jeg tog det på min egen kappe og tænkte: ”Fuck, Marie, du skulle ikke have sagt det og det, og måske var det dumt, at du sagde sådan og sådan.”

Hun fortsætter:

– Jeg var så ked af det. Og kunne slet ikke holde fast i alle de gode kommentarer, jeg fik, og min ellers gode oplevelse af at være derinde.

I dag er vi ifølge den danske skuespiller en del længere i debatten om tonen på de sociale medier, end vi var for otte år siden, da hun blev ramt af internetkommentarerne efter sin radiodeltagelse.

Af samme grund er det først nu, Marie Bach Hansen fortæller om sine oplevelser i kommentarsporene.

Hun håber, at det hjælper på tonen, at vi i løbet af de seneste år har italesat debatkulturen og tendensen til at tale så grimt til hinanden på nettet.

I øjeblikket er Marie Bach Hansen aktuel i TV 2-serien ”Hvide Sande”, hvor hun igen har fornøjelsen af at spille overfor sin tidligere ”Arvingerne”-kollega Carsten Bjørnlund. Denne gang slår de sig løs som to mordopklarende undercoverspioner i den lille fiskerby ved Vesterhavet.

Sponsoreret indhold