Kendte30. marts 2024

Mariam og Malik på tv-eventyr sammen: – Vi er et godt hold

Mor og søn er med i TV 2’s hæsblæsende kapløb mod fire andre par. Og de er sikre på, at deres tætte bånd har været en stor styrke
Det var Mariams forslag, at hun og Malik tilmeldte sig ”Først til verdens ende”. Her konkurrerer fem modige par om at komme først fra Tokyo til Bali.
Det var Mariams forslag, at hun og Malik tilmeldte sig ”Først til verdens ende”. Her konkurrerer fem modige par om at komme først fra Tokyo til Bali.
 Foto: TV 2

LÆS OGSÅ: Her er de fem nye par i "Først til verdens ende"

Mariam Nur, 43, vidste det fra første sekund, hun kiggede ind i sin nyfødte søns brune øjne. Hun var blot 20 år, men alligevel helt bevidst om at hendes vigtigste opgave nu var at sikre stabilitet lille Malik.

– Det var et puslespil de første år, men det hjalp meget, at det hurtigt stod klart for mig, at jeg var nødt til at skabe en stabil opvækst for Malik, fortæller Mariam.

Helt fra start var det mor og søn mod resten af verden, og dét bånd er hverken Malik eller Mariam i tvivl om, hjalp dem, da de sidste år besluttede at rejse ud på deres livs eventyr for at deltage i TV 2’s ”Først til verdens ende”.

– Vi har snakket en del om, at vores styrke er, at vi jo altid har været vores eget lille team. Det er nok også derfor, at det falder os så naturligt at være i konkurrencen som et hold. Fordi vi jo altid har været et hold i livet, forklarer 23-årige Malik Nur.

– Mor huskede mig på at spise og drikke, når jeg fokuserede for meget på at komme frem, fortæller Malik om programmet.
– Mor huskede mig på at spise og drikke, når jeg fokuserede for meget på at komme frem, fortæller Malik om programmet.
 Foto: Mikael Rieck

Mariam blev mor, da hun stod på tærsklen til voksenlivet. På egen hånd skulle hun lære at jonglere moderskabet med uddannelse, økonomi og en 11/3-deleordning, hvor Maliks far havde ham hver anden weekend. En tid, hun i dag kigger tilbage på med både stolthed og forbløffelse.

– I dag kan jeg ikke forstå, hvordan jeg klarede en halv dag som 20-årig Mariam. Men man gør det jo bare. Måske er det fordi, at man som 20-årig mor føler sig udsat. Jeg har i hvert fald altid haft et behov for at overpræstere, fortæller hun.

Det er halvandet år siden, Mariams moderskab gik ind i en ny fase.

Malik flyttede nemlig hjemmefra, og til daglig ser de ikke meget til hinanden.

Forskelle på eventyr

Mor og søn var derfor spændte på, hvordan det skulle gå, når de sammen rejste ud på eventyr. Der er nemlig ingen tvivl om, at selv om de er et sammentømret hold, så er de alligevel meget forskellige.

Malik har et udpræget konkurrencegen. Han glemmer nemt at spise og drikke, når konkurrencen spidser til, og han lå ofte søvnløs og grublede over taktik og placering i ræset. Mariam derimod ønskede at være i eventyret og opleve så meget som muligt, hvilket til tider blev det muliges kunst at kombinere.

– Det var vigtigt for mig, at vi hurtigt fandt et fælles leje, netop fordi vi står i så stor kontrast til hinanden på det punkt. Malik kunne let have irriteret sig over, at jeg holdt igen, men i stedet gjorde det, at vi lykkedes med at mødes på midten, fortæller Mariam, hvortil Malik supplerer:

– Det var stadig mor, som var den voksne. Hun huskede mig på at spise og drikke, når jeg fokuserede for meget på at komme frem, fortæller han med et grin.

Meget ligeværdige

Hverken mor eller søn føler, at de er vendt hjem fra rejsen med en ny og forbedret relation, så har de mange fælles oplevelser alligevel udviklet dem.

– Jeg har været vant til at rende i hælene af min mor, når vi tidligere har rejst sammen.

– Denne gang opdagede vi ret hurtigt, at vi er blevet mere ligeværdige. Det skete helt af sig selv, fortæller Malik, hvilket Mariam bekræfter sin søn i:

Mor og søns udenlandsferier, inden programmet har bestået af enkelte all inclusive-ture og rejser til Jaffa, hvor Mariam har rødder.
Mor og søns udenlandsferier, inden programmet har bestået af enkelte all inclusive-ture og rejser til Jaffa, hvor Mariam har rødder.
 Foto: TV 2

– Ja, rejsen krævede vores forskellige egenskaber. Malik er skarp til overblik og lægge en god plan, hvorimod jeg husker, at vi skal have frugt og vand til de lange busture.

Det hæsblæsende kapløb tværs gennem Asien gav mor og søn skøn kvalitetstid sammen, men de opdagede også, at det for dem ikke længere er mængden af tid, de bruger sammen til hverdag, som er afgørende for deres tætte bånd.

– Vi har fået meget mere ud af rejsen, end jeg i hvert fald havde turde håbe på. Vores relation har ikke ændret sig, men det var heller ikke meningen.

– Vi har i stedet fundet ud af, at vi er tætte, uanset hvor lidt eller meget vi ses i dagligdagen, og så er vi blevet bekræftet i, at vi er seje sammen. Min mor og jeg er – og har altid været – et godt hold.

Sponsoreret indhold