Kendte16. oktober 2022

Maria Rossing gør op med sin pæne pige: Gider ikke mere pis

Det er for nylig gået op for den 46-årige skuespiller, at der ikke er lige vilkår for kvinder og mænd – og det har sat tanker i gang
Maria Rossing
Allerede som lille pige drømte 46-årige Maria Rossing om at blive skuespiller. – Jeg har aldrig sluppet det igen, smiler “Carmen Curlers”-stjernen.
 Foto: Jesper Sunesen

En vaskeægte husmor skal man ikke spøge med.

Det har 46-årige Maria Rossing erfaret, mens hun har spillet rollen som Birthe i DR’s søndagsserie “Carmen Curlers”.

– Det er et vildt erhverv at være husmor.

Og nu er hun (Birthe, red.) jo ikke bare husmor, hun er også landmandskone.

Hun er utroligt dygtig til mange ting. Hun kan slå en dej op, samtidig med at hun smører madpakke og koger æg og ordner en gris, roser Maria Rossing sin rolle.

Maria Rossing og Morten Hee
Maria Rossing er vild med at spille rollen som Birthe. – Vi har nogle fællestræk. Jeg er også meget praktisk begavet, Jeg er sådan en, der lynhurtigt kan lære ting med mine hænder, jeg har sans for praktik, forklarer skuespilleren.
 Foto: DR

Hun nød at spille den robuste landmandskone, der må tage et nyt ansvar i familien, da hendes mand bliver syg.

Og selv om Maria på mange måder kan se sig selv i Birthe, så er hun ikke ene om jobbet som husmor i privaten på Frederiksberg, som hun deler med sin mand, skuespiller Morten Suurballe, og sønnen Eigil.

– Lige nu er det min mand, der er derhjemme, og jeg sidder her. Men jeg vil sige, vi har et meget levende og varierende arbejdsliv, da vi begge er skuespillere, forklarer Maria Rossing om arbejdsfordelingen i hendes hjem.

Alt for pæn pige

For få år siden mente hun aldrig, at hun havde oplevet ulighed på grund af sit køn, men de seneste år er det gået op for hende, at hun måske alligevel har tilpasset sig mere, end nødvendigt.

Maria Rossing og Morten Hee
I “Carmen Curlers” spiller Maria Rossing tæt sammen med Morten Hee Andersen, 31, i rollen som Axel Byvang. – Det har været vidunderligt, sjovt, spændende og hårdt.
 Foto: Jesper Sunesen

– Jeg har en pæn pige i mig. Og det tror jeg, at jeg har af en grund, for det har gjort min vej igennem livet meget nemt, siger den sympatiske skuespiller.

Indtil for nylig havde hun intet problem med den rolle.

– Det har ikke stødt mig, men det er fordi, jeg har accepteret og forstået, at det var den nemme vej igennem livet, hvor jeg ikke udfordrede det, siger Maria Rossing.

– Det gør jeg mere og mere nu, for jeg har fået øje på det. Og det er nok også noget, der kommer med alderen.

Man gider ikke mere pis, slår hun fast.

Maria Rossing
Maria Rossing har lært at sige fra, når hun oplever forskelsbehandling på grund af sit køn. – Det gør jeg mere og mere nu. Men jeg havde simpelthen ikke fået øje på det førhen, erkender hun.
 Foto: Jesper Sunesen

– Da Sofie Linde sagde det, begyndte jeg at få øje på noget.

Ikke overgreb, men gud ja, jeg kunne godt se strukturer og situationer, hvor jeg underordnede mig eller tog hensyn til en eller anden form for kønsroller, indrømmer Maria Rossing.

Mange bump

Allerede i folkeskolen drømte hun om at blive skuespiller.

– Jeg var på USA på udveksling i et år, gik på HF, tjente penge, rejste et års tid, skyldte mange penge væk, havde tre jobs for at betale gælden af, boede ved mine forældre – og så søgte jeg ind på Skuespillerskolen, men kom ikke ind, afslører Maria Rossing.

Morten Suurballe, Eigil og Maria Rossing
I privaten danner Maria Rossing par med skuespiller Morten Suurballe, 67, som hun har sønnen Eigil på 13 år med.
 Foto: Martin Høien

Året efter havde hun fået lært lidt mere – og så var hun elev på Statens Teaterskolen.

– Siden er det gået slag i slag, siger skuespilleren, som du kan se i “Carmen Curlers” på DR søndag klokken 20.

Sponsoreret indhold