Kendte 21. december 2021

Mange har spurgt: Derfor ringer Carrie ikke efter hjælp i "And just like that"

Spoiler-advarsel: Læs kun videre, hvis du vil vide, hvad der sker i første afsnit af "And just like that".
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvorfor? HVORFOR ringer hun ikke efter hjælp?

Det er der mange, der har spurgt sig selv og andre om efter at have set den forfærdeligt triste afslutning på første afsnit "And just like that", hvor Mr. Big dør i Carrie Bradshaws arme.

For hvorfor skyndte hun sig ikke at ringe 112 (eller 911, som det vil være i New York), så Big måske kunne reddes? Det kommer der svar på her.

Instruktør Michael Patrick King vil nemlig gerne forsvare og forklare sig, og det har han gjort til Lauren Zima, der er journalist på Entertainment Tonight.

Til hende siger han, at der er en logisk forklaring på, at Carrie ikke griber røret og ringer efter en ambulance, men i stedet tøver, da hun ser ham, hvorefter hun løber hen og holder om ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

Mr. Big forlader os - og Carrie - i første afsnit af den nye "Sex and the City"-efterfølger, "And just like that". Foto: MEGA

For mens den hjerteskærende scene tager en evighed for seerne, så er den blot en metafor for et kort, altomvæltende øjeblik i Carries liv.

- Jeg spurgte ham (Michael Patrick King, red.) om Carrie, der ikke ringer 112, fordi jeg tror, mange af os havde den her reaktion, da vi så scenen: "Carrie, grib røret!", fortæller Lauren Zima til sine Instagram-følgere.

- Og han fortalte mig, at scenen bare skal være et splitsekund for Carrie. Det, vi ser: Carrie, der kigger på ham - tiden står stille. Han ville udspille øjeblikket, så vi alle kunne føle den smerte, men for Carrie er det bare et sekund.

Hvis det er sådan, instruktøren har forsøgt at få det til at fremstå, så giver det god mening, at der bliver tøvet så meget i den tragiske scene.

Ifølge forskere på Baylor College of Medicine, der ligger i Houston i Texas, er det netop sådan, at tiden føles langsommere, når der opstår en nødsituation. Det har noget at gøre med et område i hjernen, der bliver mere aktivt, når du er bange, og skaber minder samtidig med det område, der normalt gør det.

- På den måde er skræmmende øjeblikke forbundet med rigere og mere udpenslede minder. Og jo mere, du husker fra en hændelse, jo længere føler du, det varede, siger forsker David Eagleman til Live Science.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: MEGA

Sarah Jessica Parker i Carries lejlighed. Foto: MEGA

Men instruktør Michael Patrick King afslører også til Lauren Zima, at Big blev nødt til at dø, fordi Carrie skal bevise sin styrke.

- Serien har altid handlet om de her ægte situationer og ægte problemer, og kernen af serien er, at det vigtigste forhold, vi har, er forholdet til os selv. Så han ville have Carrie til at udforske sig selv igen gennem det her enorme tab, fortæller hun.

- Han ved, vi er kede af det. Han sagde, at han elsker, at vi er kede af det, fordi det er en del af det, der har gjort serien til det, den er.

Sponsoreret indhold