Kendte31. juli 2020

Malte Ebert forsvinder snart: - Det er tarveligt

Den 26-årige hitsanger og stjerne bag fænomenet ”Gulddreng” forsvinder snart fuldstændig fra YouTube, efter aftale mellem Koda og Google er gået i vasken
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/malte_ebert.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Torsdag aften stod det klart, at alt dansk musik meget snart forsvinder fra YouTube, da forhandlingerne mellem Koda og Google er gået i vasken.

Den 26-årige Malte Ebert, også kendt som Gulddreng, er derfor en af de mange danske kunstnere, der snart får en lavere indtjening, når hans musik fra den 1. august ikke længere kan streames på YouTube.

Så selvom hans alterego som Gulddreng har lige godt 10 millioner streams på hittet ”Se mig nu” og lige knap otte millioner streams på ”Model”, så er det altså snart slut og farvel med at spille både guld-musik og Eberts egne sange på musiktjenesten.

Til Ekstra Bladet fortæller den unge musikerstjerne, at det i forvejen er svært at tjene penge på streams, hvorfor det er ærgerligt, at der er nogen med så meget magt.

- Det er sgu tarveligt. Det er en gigantisk koncern, der tjener så mange penge. Det er forretning det hele, og for dem er det milliarder, man snakker, men det er jo også penge for os, der skal leve af det. Jeg synes, det er usympatisk, lyder et fra Malte Ebert til Ekstra Bladet.

https://imgix.seoghoer.dk/20170722_dm_samsoefestival_103.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Trods en kæmpe succes som Gulddreng og senere som sig selv, Malte Ebert, så er det meget vel snart slut med at streame hans hit på YouTube. Foto: Dan Mariegaard

Ifølge kilder tæt på Ekstra Bladet, så betaler streamingtjenesten Spotify omkring 50.000 kroner for én million streams.

YouTube skulle angiveligt betale mindre, og for at danske stjerner fortsat kan blive afspillet på tjenesten, så skal Koda gå med til at reducere prisen med yderligere 70 procent, skriver Koda i en pressemeddelelse.

- Google har altid haft en ”our way or the highway” strategi, men selv for Google udgør det her et lavpunkt. Google ved selvfølgelig godt, at de kan skabe enorm frustration både hos vores medlemmer ved at nægte dem adgang til YouTube, og hos de mange danskere, der dagligt bruger YouTube. YouTube håber vel ad den vej at kunne presse en aftale igennem, hvor de alene dikterer alle aftalevilkår, lyder det fra Kodas mediedirektør, Kaare Struve i pressemeddelelsen.

Selve betalingsniveauet fra YouTube har siden den første aftale blev indgået tilbage i 2013 ligget et godt stykke under den betaling, som kunstnerne får fra andre abonnementsbaserede tjenester.

Aftalen mellem Koda og Google udløber allerede den 1. august, hvorfor du om få dage ikke længere kan spille kunstnere som Malte Ebert, Medina, Gili og andre store danske stjerner.

Sponsoreret indhold