Kendte25. januar 2023

Mai Manniche udsat for hate og mobning: Nu blokerer hun Reddit-brugere

Den 38-årige smykkedesigner mener, at debatforummet Reddit burde lukke
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mai Manniche er ikke altid i humør til at svare på pressens spørgsmål på den røde løber.
 Video: Aller TV

Det er, som om det ikke er første gang, at Mai Manniche giver sin uforbeholdne mening til kende omkring platformen Reddit. Her er coronaskeptikeren og smykkedesigneren nemlig ofte til debat – og det er hun i den grad træt af.

Men i stedet for blot at sætte ord på, hvor frustrerende det er at være samtaleemne på det anonyme forum, tager frøken Manniche nu konsekvensen og blokerer sine følgere – hvis de vel at mærke har en profil på Reddit.

- Det bliver vildere og vildere på Reddit ift. løgne, og jeg vil simpelthen ikke finde mig i det. Eneste måde at komme det til livs på er ved at råbe op og gøre det klart, at jeg ikke ønsker følgere, der er på Reddit, forklarer Mai til SE og HØR.

Mai Manniche har tidligere udtalt, at hun mener, at Reddit burde lukkes.
Mai Manniche har tidligere udtalt, at hun mener, at Reddit burde lukkes.
 Foto: Dan Mariegaard

Og smykkedesigneren skelner således ikke mellem aktive og passive brugere af mediet:

- Uanset, om de selv bidrager aktivt eller ”bare” kigger, så er det en del af sygdommen. Det er ren hate og mobning – det hører ingen steder hjemme, forklarer Mai videre og uddyber, at hun allerede har blokeret flere hundrede følgere fra sin Instagram-konto, fordi de også har en profil på Reddit.

- Reddit er alene en platform, der faciliterer mobning. Det er ikke i orden og skal stoppes. Så boykot Reddit, lyder den klare melding.

Graviditetsrygter og bodyshaming

Det er ikke mange uger siden, at Mai Manniche over for SE og HØR satte ord på, hvordan særligt kommentarer om hendes krop – blandt andet hendes vægt og en mulig graviditet - påvirker hende:

- Jeg er SÅ ufattelig træt af, at folk (og fæ) skal kommentere min krop – og andres for så vidt også. Hvordan de overhovedet mener, at de er berettiget til at kommentere et andet menneskes krop – det forstår jeg ikke, forklarede Mai Manniche for få uger siden og uddybede, at skriverierne også sårer hende.

- Tænk nu, hvis jeg rent faktisk ønskede at blive gravid, og ikke kan? Eller tænk nu, hvis jeg omvendt havde en dårlig dag og måske syntes, jeg så gravid ud? Det er overhovedet ikke ok at bodyshame andre mennesker – uanset, hvad man måtte mene.

Sponsoreret indhold