Kendte22. januar 2021

Mai Manniche raser over stop for Dubai-flyvninger: - Det er helt ude af proportioner

Den stærkt coronakritiske smykkedronning kommer alligevel ikke afsted til emiratstaten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191104_dm_premiere_ninna_032.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

'Nu booker jeg en ferie til Dubai – hvem skal med?'

Sådan lød det friske spørgsmål fra 36-årige smykkedesigner Mai Manniche for bare to dage siden, da hun havde fået nok af den harske kritik af danskere – særlig en del influencere og kendisser – der midt under en pandemi rejser til millionbyen Dubai.

Fredag har myndighederne valgt at sætte en stopper for samtlige flyvninger fra Dubai til Danmark i foreløbigt fem dage, hvilket betyder, at danskerne er strandet i landet.

Mai Manniche raser over, at det ikke er muligt at rejse hjem fra ørkenstaten i øjeblikket, selvom hun stadigvæk befinder sig i Danmark.

'Det er helt ude af proportioner, at regeringen på et utroligt spinkelt grundlag – hvis overhovedet noget – diktatorisk straffer de danskere, som nu er fanget i Dubai', lyder det fra designeren i en mail til SE og HØR, der kalder det for "en aggressiv udskamning".

Krænker vores frihed

Smykkedronningen oplyser ikke, hvornår hun skulle have været afsted, men hun forklarer til SE og HØR, at rejsen nu af gode grunde ikke bliver til noget.

'Det giver sig selv, at vi ikke tager afsted, så længe regeringen tillader så voldsom magtdemonstration,' lyder hendes svar.

Manniches holdning til statsminister Mette Frederiksen (S), der tirsdag sendte en stikpille til de danske influencere og sportsstjerner, der er fløjet til de varmere himmelstrøg i Dubai, er desuden helt klar:

'Hun krænker vores grundlovsbestemte personlige frihed,' skriver smykkedesigneren videre.

Mai Manniche tilføjer, at hun fornemmer en stigende del af befolkningen, der siger fra. En udvikling, som hun finder positiv.

Fik borgertip

Mai Manniche har sammen med sin lægemor, Vibeke Manniche, lige fra starten kritiseret regeringens håndtering af krisen, ligesom de flere gange har efterlyst vedholdende proportioner i indsatsen.

Sammen udgav de over sommeren ”CoROpå – en samtalebog om COVID-19” om netop disse spørgsmål.

Myndighederne tog beslutningen om flyaflysningerne torsdag aften efter et såkaldt detaljeret borgertip tikkede ind.

- Mistanken er, at der kan være enten bevidst eller ubevidst sjusk med de test, som bliver udført i Dubai, og som skal sikre, at folk, der stiger om bord på et fly, har fået foretaget en negativ coronatest, siger transportminister Benny Engelbrecht til Ritzau om årsagen til lukningen.

Sponsoreret indhold