Kendte11. august 2022 (opd. 13. august 2022)

Mærsk-arving: Fra bank-boss til godsejer

Morten Mærsk McKinney Olufsen og hustruen Marianne har betalt stort tocifret millionbeløb for gods og stort naturområde nær Præstø.
Prisen var formentlig ikke afgørende, da Morten og Marianne McKinney Møller Olufsen købte gården på Stevns.
Prisen var formentlig ikke afgørende, da Morten og Marianne McKinney Olufsen købte godset på Sydsjælland.
 Foto: Jacob Ljørring

Morten Mærsk McKinney Olufsen kommer - som navnet antyder - fra en familie, der i generationer har tjent milliarder på at fragte containere på verdenshavene.

Men den 51-årige søn af Mærsk-McKinney Møllers næstældste datter Kirsten får med købet af en stor landejendom ved Præstø fast grund under fødderne.

Sammen med sin to år ældre hustru Marianne - som i øvrigt har været fotograf på både Billed-Bladet og Ekstra Bladet - har Morten Olufsen købt Roneklint Gods samt et par mindre ejendomme og naturområdet Store Hestehave ved Jungshoved på Sydsjælland.

Parret har betalt knap 75 mio. kr. for hele pakken, der omfatter mere end 2,1 kvadratkilometer jord - svarende til mere end 500 fodboldbaner.

Marianne og Morten Olufsen lagde 22.572.000 kr. for hovedbygningen Bredagergaard. 2,8 mio. kr. blev betalt for et par mindre ejendomme, der binder jordene sammen.

Desuden har de betalt 49.625.000 kr. for et stort stykke kystnær skov kaldet Store Hestehave.

Olufsen-parret overtog ejendommen 1. juni.
Olufsen-parret overtog ejendommen 1. juni.
 Foto: skraafoto/kortforsyningen.dk

Området omkring Jungshoved er kendt for at være stedet, hvor den sagnomspundne Svend Gønge - kendt som Gønge-høvdingen - huserede i 1600-tallet.

Det er ejendomsmægler Asger Olsen, der har formidlet købet. Han fik sidste år opgaven at sælge Valdemars Slot.

Marianne og Morten Olufsen får hårdt brug for en robotstøvsuger. De har nemlig også en villa i Charlottenlund. Den købte de i 2012 for 18 mio. kr. Desuden har de i mange år haft et sommerhus nær Nykøbing Sjælland.

I 2015 meddelte Morten Olufsen at han efter 25 år forlod sin chefstilling i Danske Bank. På det tidspunkt anede han ikke, hvad han så ville lave. Han ville beholde sin bestyrelsespost i A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Familiefond. Men han forsikrede, at han ikke ville arbejde i en bank igen.

- Nu har jeg lyst til at starte forfra og lave noget helt andet, og så må vi se, hvor det bringer mig hen, sagde han dengang til Berlingske.

Nu er svaret kommet: Mærsk-arvingen vil være konge af området mellem Roneklint og Jungshoved og med købet af Roneklint Gods bliver der nok at rive i.

Morten Olufsen er langt fra alene om at være født med en guldske i munden og derefter vælge et liv som gårdejer. Medlemmer af familiedynastier bag verdenskendte koncerner som Bestseller, Jysk, Lego og Ecco samt hofjægermester og skibsreder Hans Michael Jebsens børn ejer nogle af de største herregårde i Danmark.

Sponsoreret indhold