Kendte25. juli 2022

Mads Steffensens opskrift på et langt ægteskab: Sex og skænderier

Når Marianne bliver rigtig irriteret på sin mand gennem 29 år, husker hun på teenageren, hun forelskede sig i, som kunne skrive bolle på lommeregneren
Mads Steffensen
Mads Steffensen, 52, er ikke i tvivl om, at han aldrig ville undvære sin kone, selv om et ægteskab ikke altid er nemt. – Det er en bumlet og fed vej, som er gået fremad, men den har været oppe og nede og til venstre og højre, siger han.
 Foto: Dan Mariegaard

At være gift i 29 år er en præstation i sig selv.

Og spørger man Mads og Marianne Steffensen, hvad opskriften er, så har hun et klart svar.

– Det er nok ikke at bilde sig selv ind, at det har været lykkeligt og kærligt i 29 år, i samtlige timer og minutter, slår Marianne fast i podcasten “Mads og Møldrup – Mellem venner”.

Parrets eventyr begyndte, da de kom i samme klasse på gymnasiet i Aalborg. Mads tænkte med det samme, at Marianne var lækker. Alligevel var det først på sidste skoledag, at der skete mere end en uskyldig flirt over lommeregneren.

Flemming Møldrup
Mads Steffensen og Flemming Møldrup, 52, har sammen podcasten “Mads og Møldrup – Mellem venner”, hvor de har inviteret Mads Steffensens kone Marianne ind til en snak om kærlighed og om, hvordan man holder liv i et ægteskab i 29 år.
 Foto: Peter Grosen

– Så havde han skrevet bolle med tallene, husker hun.

– Så tænkte jeg: “Nå ja, men han kan da noget”, kommer det med et grin fra Marianne, der ellers mest oplevede Mads som en fjollet fyr, som ikke lavede lektier og ofte kom for sent.

Sidste skoledag kyssede parret, men så blev de uvenner og rejste begge til udlandet, hvor de boede i en årrække. Men efter nogle år mødtes de så tilfældigt i Jomfru Ane Gade.

– Vi gik i gang med at snakke, husker Mads.

– Og så snavede vi, supplerer Marianne i podcasten.

– Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg var forelsket i Marianne. Så tog vi hjem, for du var også en frisk pige, siger Mads med et grin til sin kone.

Selvoptaget periode

Siden er Marianne blevet uddannet jurist, mens Mads blev journalist. De har boet i Aarhus, og i dag bor de i Vanløse. De er blevet gift og har fået tre drenge, der i dag er store.

– Udefra ser alting, helt fint ud, men der er masser af bøvl hele tiden, lyder det fra Mads.

En af de ting, som har været virkelig udfordrende for Mads og Marianne, var dengang Mads blev et kendt ansigt.

Mads Steffensen
Jeg tror, det var steget mig lidt til hovedet, erkender Mads, der først blev kendt på sin stemme i radioen med “Mads og monopolet”, men siden også blev et kendt ansigt, da han lavede “Aftenshowet” og “Kender du typen”.
 Foto: Gregers Overvad

– Da jeg kom i fjernsynet forholdt alle sig til mig. Det blev jeg lidt skør af. Jeg blev nok lidt selvoptaget i en periode, erkender Mads.

– Bare det at gå i Føtex som familie – så var det mig og ungerne med indkøbsvognen, og så gik Mads rundt og skulle have high fives og ros, siger Marianne.

Der var hun træt af ham.

– Vi begyndte at handle på Nemlig, og så begyndte jeg at distancere mig fra, hvem Mads var på skærmen. Vi er egentlig Mads og Marianne. Vi er ikke Mads Steffensen, siger Marianne.

Sundt at skændes

Når parret har været uenige, er der både blevet råbt og kastet med ting.

– Så skændes vi. Så det brager, og det hjælper, forklarer Marianne.

– Når folk siger, at de aldrig skændes i deres forhold, og man har det så godt, så bliver jeg sådan arghhh, siger Mads.

– Så er der en masse ting, du ikke får sagt eller holder igen med. Jeg synes, det er meget godt at skændes. Det behøves ikke være et grimt skænderi, men det er godt at få det ud og få det sagt, mener Mads.

Parret bliver heldigvis nemt gode venner igen, og når først tingene er kastet og ordene er buldret ud, så piller de ikke mere i tingene.

Bid tænderne sammen

Til slut i podcasten beder Flemming Møldrup parret om at komme med deres bedste råd til at holde sammen.

– Man skal bare være i det. Man skal ikke overtænke kærligheden. Huske hvorfor I godt kan lide hinanden. Og så bid tænderne sammen og tænk, det er det her, jeg gør. For der er dage og uger, der bare er virkelig trælse. Det handler meget om beslutsomhed, siger Marianne.

Mads Steffensen og Marianne
Marianne Steffensen, 52, er ikke i tvivl om, at Mads stadig kan charmere hende. – Der har været mange Mads’er, som jeg har forelsket mig i undervejs, men mest af alt ham Mads, der kunne skrive bolle på lommeregneren.
 Foto: Dan Mariegaard

– Man skal også huske, at sssss.., siger Mads, og hentyder til sex.

– Når man holder op med det, så skrider hele lortet, tilføjer han.

– Nu sender han en sms, hvor der står “bolle”, griner Marianne.

Sponsoreret indhold